Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă cu pateu

Vizite: 3127
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
822

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru coca:
300ml lapte,
4 linguri faina,
sare,
3 oua.

Pentru umplutura:
o cutie mare pate de ficat,
100g unt,
o lingura mustar,
2-3 oua fierte,
sunca sau salam,
o ceapa,
sare, piper, patrunjel verde.

Preparare:

Coca:
Laptele se amesteca cu faina si un pic de sare apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma. Se omogenizeaza, se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza.

Umplutura:
Pateul de ficat se freaca bine cu unt. Se adauga apoi ceapa, ouale fierte si sunca tocate marunt, mustarul, condimentele, patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza si se umple rulada cu aceasta compozitie.
Se da la rece pentru cateva ore apoi se taie felii.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă cu pateu:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare? 1. Grasimi bune Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Pate
Avantaje: Pateul este bogat în vitamina A, dar conține și proteine, vitamina B12 și acid folic....
Dezavantaje: Pateul este bogat în grăsimi saturate și colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire