Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu ton și ouă fierte - pentru 6 persoane

Vizite: 172
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată cu ton și ouă fierte - pentru 6 persoane
2117

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

3 conserve ton in ulei de masline (185 gr./ cutia)
2 conserve porumb (340 gr./ cutia)
1 ceapa mare
1 castravete Fabio
1 ardei galben
2 ardei Kapia
2 pungi de salata
1 cutie de rosii cherry (aprox. 500 gr.)
masline
6 oua fierte

ulei de masline (optional, caci se poate folosi si ulei de la ton)
sare
busuioc uscat
rozmarin uscat
1 sticla de sos pentru peste (Uniliver)
zeama de lamaie (dupa gust)

Preparare:

Se fierb ouale 10minute.
Se taie legumele dupa preferinta si se amesteca cu tonul si porumbul si ouale fierte, se asezoneaza dupa gust cu sos, sare, rozmarin si busuioc (in reteta s-a folosit jumatate de plic).


Analiza ingredientelor rețetei Salată cu ton și ouă fierte - pentru 6 persoane:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare? 1. Grasimi bune Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Ton - conservă în ulei
Avantaje: Conserva de ton conține proteine, vitamina D, vitamina K, niacină, seleniu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.