Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de boeuf

Vizite: 2370
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5163

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg cartofi
- 500 g carne de vaca
- 300 g morcovi
- 300 g castraveti in otet sau saramura
- 350 g mazare verde (conserva)
- 300 g gogosari in otet
- 300 g ulei
- 2 buc oua
- 100 g lamaie
- 40 g mustar
- piper
- sare

Preparare:

Carnea se fierbe in apa cu sare, spumandu-se cat este necesar la inceputul fierberii.

Indata ce carnea este fiarta, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi.

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete.

Morcovii se fierb separat si se taie cubulete.

Castravetii se curata de coaja, se taie straifuri, se scot semintele si apoi se taie cuburi.

Mazarea se scurge de zeama si se trece sub un jet de apa.

Gogosarii se taie cubulete.

Maioneza se prepara astfel: Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun galbenusurile intr-un castron, se adauga putina apa si putina sare, apoi se pune putin ulei si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se da castronul la frig timp de 20-30 min., apoi se reia amestecatul pana ce se incorporeaza tot uleiul pus picatura cu picatura.

Se acreste maioneza cu zeama de lamaie si se potriveste gustul cu sare si piper.

In cazul in care maioneza s-a taiat, se pune in alt castron putina maioneza taiata, se adauga putina apa si se amesteca din nou, adaugandu-se cate putin din maioneza taiata pana la epuizarea ei.

In cazul in care maioneza se taie din nou atunci se pune intr-un castron un galbenus cu putina apa rece, se amesteca cu putina maioneza taiata, se lasa sa stea la rece si apoi se continua amestecatul si incorporarea maionezei taiate, pana ce toata maioneza a fost refacuta.

Se amesteca carnea, legumele, mustarul cu doua treimi din cantitatea de maioneza, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de boeuf:

Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roșie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât puiul sau peștele.

De obicei,...

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire