Rețetă Salată de cartofi cu macrou
Vizite: 3446
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7789
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg cartofi- 750 g macrou
- 2 foi dafin
- 200 g castraveti in otet
- 250 g ceapa
- 400 g mere
- 600 g maioneza
- 20 g mustar
- 60 ml otet
- 150 g masline
- 3 buc oua
- piper
- sare
Preparare:
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in feliute subtiri.Macrourile se fierb in apa, in care s-a pus o lingura de otet, sare si doua foi de dafin, se scot fileurile si se taie cuburi.
Castravetii se taie julien, ceapa se taie pestisori, se fierbe 10 min., in doua linguri de otet si patru linguri de apa si apoi se strecoara, iar merele se curata de coaja si seminte si se taie julien.
Maioneza se amesteca cu mustarul, se subtiaza cu zeama in care a fiert ceapa, se amesteca cu celelalte componente ale salatei si se condimenteaza cu piper si si sare.
Se aranjeaza salata pe platou si se decoreaza cu masline si felii de oua.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de cartofi cu macrou:
Cartofi fierți in coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii fierți conțin vitamina C, vitamina B6 și potasiu, avand un continut scazut de grăsimi saturate și sodiu.
Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă....
Dezavantaje: Cartofii pot afecta controlul zahărului din sânge.
Cartofii pot interacționa cu medicamentele beta-blocante și anticoagulante....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier.
Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Macrou
Avantaje: Macroul este o sursă ideală de proteine, vitamina B12, seleniu, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Bolnavii de gută și femeile însărcinate trebuie să evite macroul....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale.
Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii.
Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare.
Pot cauza alergii.
Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...