Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de ouă

Vizite: 1440
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1206

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 8 buc oua
- 2 leg ceapa verde
- 2 leg ridichi de luna
- 1 leg usturoi verde
- 20 g mustar
- 50 g lamaie
- 75 g ulei
- piper
- sare

Preparare:

Ouale se fierb, se curata si se taie in sferturi. Ceapa verde si usturoiul verde se toaca marunt.

Ridichile se taie feliute.

Se asaza pe un platou sferturile de ou, se acopera cu feliile de ridichi si se presara pe deasupra cu ceapa verde si usturoi verde tocat.

Se toarna peste acestea un dres preparat din ulei, zeama de lamaie, mustar, piper si sare.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de ouă:

Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Ridichi roșii
Avantaje: Ridichile sunt bogate în fibre alimentare, vitamina C, acid folic și potasiu. Sunt benefice în caz de afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare, indigestie și dureri în piept....
Dezavantaje: Ridichile nu trebuie consumate de persoanele care suferă de ulcer, de inflamație gastrică sau de boli ale glandei tiroide....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire