Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sandviș cu șuncă și legume

Vizite: 1806
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
240

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g sunca, taiata felii
- 1/2 cana cascaval dat pe razatoare
- 1/2 cana telina, rasa
- 1/2 cana ceapa verde, tocata
- 2 linguri morcov, ras
- 2 linguri maioneza dietetica sau sos pentru salata
- 1 ou, fiert tare, taiat felii
- 1 lingura masline verzi, taiate
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 8 felii paine (graham, de secara, etc.)
- 4 frunze de salata verde

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele, cu exceptia feliilor de paine si a frunzelor de salata intr-un blender. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se lasa la frigider. Cand salata de sunca si legume este suficient de rece, se unge pe jumatate din feliile de paine. Se acopera cu salata verde si cu cealalta jumatate a feliilor de paine.

Analiza ingredientelor rețetei Sandviș cu șuncă și legume:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare? 1. Grasimi bune Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Pâine de secară
Avantaje: Pâinea de secara este o sursă bună de tiamină, acid folic și seleniu, iar conținutul său de grăsimi saturate și colesterol este redus. Este bogată în fibre și este o sursă excelentă de f...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie să consume alimente cu gluten....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire