Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă gulaș ungurească

Vizite: 8363
Timp preparare: 105min
Dificultate: medie
2393

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 400 g carne de vaca;
- 100 ml ulei;
- 300 g ceapa;
- un varf de lingurita de boia de ardei dulce;
- o lingura de pasta de tomate;
- un varf de cutit de chimen macinat;
- 3-4 g maghiran;
- 200 g cartofi;
- 100 g ardei gras verde;
- 150 g rosii proaspete sau in bulion;
- un ou;
- 80 g faina;
- sare si piper dupa gust.

Preparare:

Carnea de vaca se spala si se taie cuburi. Uleiul se pune intr-o cratita si se incinge bine. Se pune ceapa taiata marunt si se prajeste auriu.

Se adauga boiaua de ardei, cuburile de carne si pasta de rosii. Se sareaza si se prajeste totul inca cateva minute, dupa care se stinge cu apa sau supa. Se fierbe la foc potrivit, pana ce se patrunde bine carnea, apoi se adauga chimenul, maghiranul, cartofii, ardeiul gras si rosiile, toate taiate cubulete.

Se continua fierberea si, intre timp, se face o coca din ou, faina si putina sare. Se framanta bine si se lasa cateva minute deoparte. Se rup prin ciupire bucatele mici de coca si se pun la fiert in apa clocotita cu sare.

Dupa ce au fiert, se scot si se adauga in ciorba spre sfarsitul fierberii acesteia. Dupa ce toate ingredientele sunt bine patrunse, se potriveste gustul cu sare si piper macinat.


Analiza ingredientelor rețetei Supă gulaș ungurească:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roșie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât puiul sau peștele.

De obicei,...

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Măghiran
Avantaje: Măghiranul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina K, vitamina B6, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire