Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu nuci

Vizite: 1585
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6483

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Blatul:

- 300 g faina
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 3 buc galbenusuri
- 100 g smantana
- 1 plic zahar vanilat

Umplutura:

- 200 g marmelada fina
- 8 buc albusuri
- 200 g zahar pudra
- 50 g faina
- 25 g cacao
- 250 g nuci
- 30 g coaja de lamaie rasa

Preparare:

Din faina, unt, zahar, galbenusuri, smantana si zahar vanilat se prepara un aluat fraged din care se intinde o foaie dreptunghiulara care se asaza intr-o tava unsa cu unt, se da la cuptor pentru 10 min., se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se intinde deasupra marmelada.

Albusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra putin cate putin si se continua adaugandu-se faina, cacaua, coaja de lamaie rasa si nucile macinate, toate adaugate pe rand, cu o lingurita.

Se toarna compozitia aceasta peste aluat.

Se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu nuci:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire