Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu spanac și brânza

Vizite: 4621
Timp preparare: 110min
Dificultate: redusa
Rețetă Tartă cu spanac și brânza
3211

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Aluat:
180 g faina integrala
90 g unt
un ou
2-3 fire cimbru proaspat
un praf de sare

Umplutura:
500 g spanac proaspat
300 g branza de capra proaspata (sau amestec de branzeturi)
3-4 fire ceapa verde
2 oua
o lingura ulei de masline extravirgin
un cubulet de unt

Preparare:

Aluatul
Se incorporeaza treptat untul rece in amestecul de faina, cimbru si sare. La sfarsit, se adauga oul si se framanta pana se obtine o bila de aluat moale. Aluatul se poate intinde direct pe tava, ori poate fi impachetat in folie de plastic si dat la frigider pentru minim 40 de minute.

Umplutura
Se spala spanacul foarte bine, se taie cozile si se opareste cateva secunde intr-o oala cu apa clocotita si sare. (Sfat: Se poate pune in oala direct apa calda de la robinet pentru a micsora timpul de pregatire). Se scoate spanacul din oala si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, se stoarce foarte bine si se toaca marunt.
Se rade branza/branzeturile intr-un bol mare, apoi se toaca marunt ceapa verde. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie de teflon. Cand uleiul s-a incalzit, se adauga cubuletul de unt, dupa care se rumeneste usor ceapa verde. Dupa cateva minute se pune in tigaie si spanacul, se amesteca bine si se stinge focul.
Se pune amestecul din tigaie peste branzeturile rase si se sparg deasupra si cele doua oua. Amestecati bine compozitia.
Se scoate coca din frigider si se intinde in strat subtire. Se pune coca in tava de tarta, se dau cateva gauri cu o furculita si se acopera cu hartie de copt peste care se presara orez, paste sau fasole uscata. Se coace la 160 de grade pentru maxim 15 minute. Se lasa aluatul sa se raceasca, dupa care se toarna compozitia in tava. Dati din nou tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Se scoate tarta din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se poate puteti servi simpla sau alaturi de putina carne de pui sau de curcan.


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu spanac și brânza:

Branză tare de capră, 36 procente grăsimi
Avantaje: Brânza de capră conține vitamina A, calciu, fosfor și magneziu....
Dezavantaje: Brânza de capră conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Făină integrală
Avantaje: Făina integrală conține numeroase vitamine, inclusiv folați, riboflavină și vitaminele B1, B3 si B5....
Dezavantaje: Nerecomandată la persoanele cu alergie la gluten și la cele cu colon iritabil....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire