Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tocană pakistaneză

Vizite: 3249
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
3019

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1,5 kg carne de vaca
- 20 shallot (ceapa mica, speciala)
- un ardei rosu si unul galben
- cartofi galbeni (yukon)
- iaurt,
- suc de lamaie,
- papaya verde pentru a marina carnea
- seminte de chimion,
- mustar,
- turmeric,
- ienupar.

Preparare:

Carnea se marineaza vreo ora intr-un sos facut din iaurt, suc de lamaie si fruct de papaya verde (papaya verde contine papaim, un fragezitor de carne).

Daca nu gasiti papaya, puteti folosi meat tenderizer (fragezitor de carne) acre contine acest papaim).

Carnea de vaca, frageda, se taie felii lungi de 5 cm, late de 3 cm si se lasa la fiert in oala sub presiune o ora sau pana sunt aproape gata. Apoi se adauga vreo 20 de shallot (ceapa mica cu gust special), ardei rosu si galben taiat julien si cartofi galbeni (yukon).

Dupa 20 de minute se pot adauga condimentele care sunt un amestec de: seminte de chimion, mustar, turmeric, ienupar (poti cumpara direct curry) si ardei rosu pisat.

Se lasa pana cand carnea se desface usurel in fasii cand o atingi cu furculita.


Analiza ingredientelor rețetei Tocană pakistaneză:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roÈ™ie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conÈ›ine cantități mai mari de fier decât puiul sau peÈ™tele.

De obicei,...

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Ienupăr
Ienupărul se foloseÈ™te cel mai bine în sosuri marinate pentru vânat sau în umpluturile pentru carnea de pui. Este tonic pentru sistemul digestiv....
Dezavantaje: Ienupărul nu se recomandă persoanelor cu infecții urinare acute sau femeilor insărcinate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Papaya
Avantaje: Papaya este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, conținând și fibre alimentare și potasiu. În plus, papaya nu conține grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Fructele s...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de papaya provine din zaharuri. Poate cauza reacții alergice....
Turmeric - curcuma
Avantaje: Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, fiind testat în cadrul mai multor studii ca tratament împotriva unor afecțiuni precum Alzheimer, cancer, artrită și probleme digest...
Dezavantaje: Turmericul poate provoca reacții adverse dacă este consumat peste limita recomandată și poate interfera cu alte tratamente. Femeilor însărcinate li se recomandă consumul cu prudență al turmer...

Căutați rețete culinare după denumire