Alimente cu index glicemic ridicat
Alimentele cu putere glicemiantă ridicată conform dietei Montignac au valori ale indexului glicemic mai mari de 55. Prin urmare, acestea trebuie consumate cu precauție pentru a nu perturba echilibrul glicemic și implicit, insulinemic. Acest lucru ar putea influența în mod negativ statusul ponderal și metabolic, iar consumul ar trebui limitat sau chiar evitat total, în unele cazuri.
Sirop bogat în fructoză din porumb |
115 |
Cartofi prăjiți | 95 |
Cartofi, gătiți la cuptor | 95 |
Făină de orez |
95 |
Pâine din grâu, albă | 90 |
Fulgi din porumb |
85 |
Făină din grâu |
85 |
Țelină, rădăcină, gătită |
85 |
Lapte din orez | 85 |
Covrigei, copți |
83 |
Fulgi de ovăz, instant | 83 |
Cartofi, piure | 80 |
Biscuiți graham | 74 |
Pepene verde | 72 |
Ciocolată, cu adaos de zahăr |
70 |
Cereale rafinate cu zahăr | 70 |
Băuturi pentru sportivi |
70 |
Zahăr, brut | 70 |
Chips-uri | 70 |
Croissant | 70 |
Popcorn | 70 |
Curmale | 70 |
Mămăligă | 70 |
Cartofi dulci, valoare medie | 70 |
Orez alb, gătit |
70 |
Orez basmati, prefiert | 67 |
Dulceață, marmeladă | 65 |
Ananas, în sirop | 65 |
Muesli, cu adaos de zahăr sau miere | 65 |
Pâine din secară | 65 |
Pâine din făină integrală, valoare medie | 65 |
Stafide | 65 |
Sfeclă, gătită | 65 |
Cartofi, fierți în coajă | 65 |
Cus-cus | 65 |
Caise (în sirop) | 60 |
Înghețată, cu adaos de zahăr |
60 |
Băuturi acidulate, tip Cola | 60 |
Miere | 60 |
Maioneză, din comerț |
60 |
Orez, bob lung, gătit | 60 |
Papaya, proaspătă |
60 |
Struguri, valoare medie | 59 |
Ketchup, muștar, cu adaos de zahăr | 55 |
Pizza, valoare medie |
55 |
Spaghetti, macaroane, tagliatelle, gătite | 55 |
Piersici, pere, în sirop | 55 |
Sirop de arțar | 55 |
Porumb dulce | 55 |
Banană, coaptă | 55 |
Ovăz | 55 |
Data actualizare: 28-09-2024 | creare: 29-10-2013 | Vizite: 5486
Bibliografie
(1) International table of glycemic index and glycemic load values: 2002, link:Methode Montignac, link: https://www.montignac.com/en/search-for-a-specific-glycemic-index/#tab_high (2) Glycemic index and glycemic load for 100+ foods, link: https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/glycemic_index_and_glycemic_load_for_100_foods
(3) Methode Montignac, link: https://www.montignac.com/en/search-for-a-specific-glycemic-index/#tab_high
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeasi sectiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum