Alimente cu index glicemic scazut

©

Autor:

Alimente cu index glicemic scazut

Alimentele cu putere glicemiantă redusă conform dietei Montignac au valori ale indexului glicemic sub 35. Prin urmare acestea pot fi consumate fără restricții, manifestând o influență reducă asupra curbei glicemice și insulinemice post-prandiale. Excepție fac alimentele bogate în grăsimi, care în ciuda beneficiilor asupra echilibrului glicemic, trebuie consumate în porții rezonabile pentru a reduce riscul cardiovascular și metabolic.

 

Din această categorie fac parte de regulă alimentele bogate în fibre dietetice, concentrate în nutrienți și cu valoare calorică redusă, cu multiple beneficii pentru scăderea ponderală și simultan, menținerea unui status nutrițional corespunzător.

În funcție de gradul de maturare al unor alimente regăsite în categoria celor cu indice glicemic mediu, cum sunt de exemplu strugurii, merele, prunele, acestea se pot regăsi printre alimentele cu index glicemic redus, în cazul în care nu sunt pe deplin coapte.

Morcov, crud
35
Iaurt degresat cu fructe, cu adaos de zahăr
33
Țelină 35
Gutuie 35
Rodie
35
Semințe de floarea soarelui, crude
35
Brânză de vaci 30
Lapte de migdale 30
Mandarine, clementine 30
Fasole roșie, valoare medie 29
Linte, valoare medie 29
Orz, decorticat, valoare medie 28
Iaurt degresat simplu, fără adaos de zahăr
27
Caju 27
Grapefruit, valoare medie
25
Cireșe, valoare medie
25
Ciocolată amăruie (peste 70% cacao) 23
Afine
25
Zmeură
25
Mure
25
Anghinare
25
Vânătă
20
Suc de lamaie, fără adaos de zahăr
20
Sparanghel <15
Broccoli <15
Arahide <15
Ciuperci <15
Conopidă
<15
Varză albă
<15
Varză de Bruxelles <15
Castravete <15
Dovlecel <15
Ceapă roșie <15
Spanac <15
Mărar <15
Alune (alune de pădure, migdale, fistic, etc.)
<15
Nuci <15
Ceapă albă
<15
Măsline <15
Ardei iute <15
Praz <15
Ardei gras <15
Ridiche <15
Salată verde <15
Brânză tofu
<15
Ghimbir <15
Avocado 10
Crustacee (homar, langustă, crab) 5
Carnea
0
Cafea, ceai, infuzie, fără zahăr
0
Brânzeturi (feta, mozzarella, emmental) 0
Fructe de mare (creveți, scoici, etc.) 0

Data actualizare: 12-08-2019 | creare: 29-10-2013 | Vizite: 7062
Bibliografie
(1) International table of glycemic index and glycemic load values: 2002, link:Methode Montignac, link: http://www.montignac.com/en/search-for-a-specific-glycemic-index/#tab_high
(2) Glycemic index and glycemic load for 100+ foods, link: http://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/glycemic_index_and_glycemic_load_for_100_foods
(3) Methode Montignac, link: http://www.montignac.com/en/search-for-a-specific-glycemic-index/#tab_high
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.