Rețetă Chec cu fructe
Vizite: 1870
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7703
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 6 buc oua- 300 g unt
- 300 g zahar
- 450 g faina
- 100 g lamaie
- 1 plic praf de copt
- 200 g stafide
- 200 g nuci
- 100 g smochine
- 100 g rahat
- 100 g fructe confiate
- 1 plic zahar vanilat
Preparare:
Untul se freaca cu zaharul, pana ce se obtine o crema spumoasa.Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se bine.
Se adauga albusurile batute, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat, iar la sfarsit se pune faina si se amesteca, pana ce se obtine un aluat legat.
Se adauga nucile taiate straifuri, smochinele, rahatul si fructele confiate taiate cuburi si pudrate cu faina, stafidele taiate in doua si pudrate cu faina.
Se pune aluatul in tavite mici de chec si se coace la un foc potrivit.
Analiza ingredientelor rețetei Chec cu fructe:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rahat
Avantaje: Rahatul turceasc este o sursă de energie și îmbunătățește starea de bine....
Dezavantaje: Rahatul conține carbohidrați, amidon și zahăr; cauzează probleme atunci când nu este consumat cu moderație....
Smochine
Avantaje: Smochinele conțin vitamina A, fibre alimentare, calciu, magneziu și potasiu.
Sunt bune pentru energie, în prevenirea cancerului, în caz de constipație, tulburări digestive, anemie....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de smochine provine din zaharuri....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol.
Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri.
Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....