Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu măsline

Vizite: 2709
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2240

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g faina
- 125 g unt
- 3 oua
- 1 pumn de cascaval ras
- 100 g bucatele de sunca
- 100 g masline verzi fara samburi
- 100 g jambon
- 1 pliculet de drojdie

Preparare:

Se amesteca faina, untul, sarea, pana se obtine o coca uniforma. Se adauga ouale intregi, unul cate unul. Apoi, se pune cascavalul ras, jambonul taiat in bucatele mici si maslinele fara samburi.
Se amesteca totul foarte bine. Se adauga apoi drojdia, se toarna totul intr-o forma antiadeziva lunga de 25 cm.
Se coace cu termostatul la 6 (180 grade C) timp de o ora. Cand checul este bine aurit si umflat, se verifica cu ajutorul unui cutit coacerea sa (daca cutitul iese din aluat aproape curat, s-a copt).


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu măsline:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire