Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu rahat

Vizite: 2420
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4694

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 350 g faina,
- 200 g unt sau untdelemn,
- 200 ml sau 150 ml lapte,
- 200 g zahar,
- 6 oua,
- 20 ml rom,
- 50 g stafide,
- 150 g rahat rosu si verde,
- o lingurita gem de portocale,
- o lingurita praf de copt,
- o lamaie,
- un plic cu zahar vanilat,
- 1/2 lingurita sare.

Preparare:

Se ung doua forme cu margarina solida si se tapeteaza cu faina. Faina se pune pe o foaie de nailon si rahatul se taie direct in faina (in bucati mici, cit bobul de porumb), ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele. Daca gemul din coji de portocale este mai vechi si intarit, de asemenea, se taie in faina.

Daca este cu sirop (deci mai proaspat), se pune odata cu untul topit, pe un vas cu apa calda si apoi se lasa sa se raceasca. Tot in faina se amesteca praful de copt, sarea si vanilia. Stafidele se inmoaie in rom 30 minute. Cand toate sunt pregatite, se bat albusurile spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu zeama de lamaie (15 ml) si se bat, in continuare pana cand se intaresc din nou.

Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, untul fluid (si gemul, daca nu s-a pus in faina), smantana sau laptele, stafidele cu romul, se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori usor, cu telul si se adauga faina cu toate celelalte ingrediente, inclusiv praful de copt.

Se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, pana cand se incorporeaza toate (dar nu prea mult). Compozitia se desarta repede in tavi si se coace ca si precedentele. In compozitie sunt doua substante acre: smantana si zeama de lamaie din albus care se combina cu praful de copt; deci trebuie sa se lucreze repede.


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu rahat:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rahat
Avantaje: Rahatul turceasc este o sursă de energie și îmbunătățește starea de bine....
Dezavantaje: Rahatul conține carbohidrați, amidon și zahăr; cauzează probleme atunci când nu este consumat cu moderație....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire