Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Drob cu legume și soia

Vizite: 2552
Timp preparare: 120min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

1. compozitia:
- 4 morcovi tip carotte
- 1 telina medie
- 4 cartofi mari
- 10 g texturat de soia granule
- 10 g orez alb
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa alba
- 1 ou mare
- sare
- piper
- ciuperci uscate
- oregano
- cimbru uscat
- marar uscat
- patrunjel uscat

2. aluatul:
- 1 ou mare
- 200 g faina alba de grau
- 1 plic praf de copt dizolvat in 1 lingurita de otet de mere
- 1 cana lapte
- 100 g unt topit
- sare
- faina cat cuprinde pentru framantat

Preparare:

1. Compozitia:
Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert. Texturatul de soia se fierbe timp de 15 minute separat de legume. Orezul se da in cateva clocote. Cand sunt fierte se scurg bine si se lasa sa se racoreasca, apoi morcovii impreuna cu telina, cartofii si ceapa se dau prin masina. Se adauga oul batut spuma cu sarea, piperul mozaic macinat, ciupercile uscate, cimbrul uscat, oregano, mararul uscat si patrunjelul uscat. Se amesteca pana se omogenizeaza aceasta compozitie apoi se adauga orezul bine scurs si texturatul de soia granule scurs bine. Se framanta usor compozitia rezultata pana ce devine omogena. Se taie fin ceapa rosie si se adauga si ea in compozitie, reamestecandu-se.

2. Aluatul:
Se bate oul spuma, se adauga 1 cana de lapte, sarea, praful de copt dizolvat in otet de mere, untul topit, apoi faina se presara in "ploaie" si se amesteca pana se otine o coca suficient de tare pentru a putea fi prelucrata cu sucitorul. Se presara putina faina pe masa de lucru, se mai framanta aluatul avand grija sa nu il ingrosam prea tare. Se intinde aluatul cu sucitorul pana si se da o forma in functie de vasul care va merge la cuptor (de preferinta o cratita sau o tava rotunda), iar cand e gata foaia de aluat (groasa cam de 5 mm) se ruleaza pe sucitor apoi se deruleaza de pe sucitor in vas avand grija ca marginile foii sa acopere vasul de jur imprejur si pe dinafara. Se adauga compozitia de legume in foaia de aluat.
Atentie! Daca umpleti foaia inainte de a o pune in vas va fi mult mai greu sa o mutati in vas) se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu albus de ou si se mai toarna un pic de unt topit pe deasupra. Se pune la cuptor la foc mediu si se coace timp de 20-25 minute pana cand s-a rumenit (e gata cand are o culare aurie! ) inainte de a scoate drobul din vas se acopera cu un capac si se tine acoperit cca 15 minute pentru a aburi si a facilita desprinderea de pe peretii vasului.


Analiza ingredientelor rețetei Drob cu legume și soia:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Soia
Avantaje: Soia este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, proteine, tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Aliment util în prevenirea cancerului de sân și de prosta...
Dezavantaje: Utilizarea pe termen lung a suplimentelor de izoflavonă de soia a fost legată de hiperplazia endometrială....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire