Rețetă Ecler
Vizite: 2067
Timp preparare: 55min
Dificultate: medie
4086
CALORII
Ingrediente/compozitie:
Aluatul:- 250 g lapte
- 100 g ulei
- 125 g faina
- 4 buc oua
- 2 linguri zahar
- sare
Crema:
- 500 g lapte
- 150 g zahar
- 2 pachete zahar vanilat
- 50 g faina
- 4 buc galbenusuri
- 25 g unt
Glazura:
- 50 g unt
- 3 linguri zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 3 linguri apa
Preparare:
Aluatul:Se fierbe laptele cu uleiul, sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta).
Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt nu a fost complet incorporat.
Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min.
In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da inapoi foarte usor.
Crema de vanilie:
Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si se lasa la racorit (vasul se acopera pentru a nu se pierde aroma). Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si se dilueaza cu laptele, turnandu-se putin cate putin.
Se amesteca toate acestea pe baia de apa pana se ingroasa bine, apoi se lasa sa se raceasca.
Untul se adauga dupa ce s-a racit putin.
Glazura:
Se amesteca apa, zaharul, cacaoua si untul pe baia de apa, pana se ingroasa.
Analiza ingredientelor rețetei Ecler:
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....