Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură de curcan cu ardei umplut cu legume

Vizite: 2623
Timp preparare: 65min
Dificultate: medie
Rețetă Friptură de curcan cu ardei umplut cu legume
544

CALORII

1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 2 buc piept de curcan de 100 g;
- 1/2 buc. ardei kapia rosu;
- 1 buc. ardei verde;
- 1 buc ardei galben;
- 1 buc. rosie;
- 1/2 buc. dovlecel;
- 1/2 buc. vanata;
- 1 buc. ceapa rosie;
- 1 lingurita busuioc;
- 1 varf sare;
- 1 varf piper negru;
- 2 linguri margarina

Preparare:

Intr-o tigaie se pune margarina la topit, se aseaza cele doua bucati piept de curcan, se presara sare si piper si se prajesc pe ambele parti, apoi se scot deoparte.
Ardeiul galben si cel verde se taie pe lungime, partea de deasupra pana la codita, se curata bine in interior de vene si seminte.
Ardeiul kapia, dovlecelul, vanata, ceapa, rosia si restul de ardei verde si galben se taie cuburi, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca bine, apoi se calesc in margarina ramasa in tigaie.
Ardeii pregatiti anterior se umplu cu legumele calite.
Intr-un vas rezistent la foc punem restul de legume calite, asezem deasupra cei doi ardei umpluti, peste ardei punem bucatile de piept de curcan si presaram busuioc.
Se lasa la cuptor 20-25 min la foc mic si servim imediat.
Pe farfurie asezam ardeii umpluti, legumele calite si un decor din frunze de salata.


Analiza ingredientelor rețetei Friptură de curcan cu ardei umplut cu legume:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Piept de curcan
Avantaje: Pieptul de curcan fără pieliță este cea mai slabă carne....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire