Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gnocchi cu pui și dovleac plăcintar (la Multicooker)

Vizite: 1249
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
Rețetă Gnocchi cu pui și dovleac plăcintar (la Multicooker)
3444

CALORII

9

PORTII

Ingrediente/compozitie:

3 linguri ulei de măsline
600 g pulpe de pui fără piele și os
300 g dovleac plăcintar tăiat cubulețe
1 ceapă mare
700 g paste gnocchi
300 ml supă de pui
4 linguri pesto
4 lingurițe salvie tocată
5 căței usturoi tocat mărunt
300 g spanac tocat
100 g parmezan

Preparare:

În vasul înfierbântat se prăjesc cu o lingură de ulei pulpele tăiate bucățele aproximativ 10 minute, sau până se rumenesc puțin, apoi se dau deoparte.

În același vas se pune o lingură de ulei și se adaugă dovleacul cubulețe și ceapa tocată. Se prăjesc în jur de 8 minute, apoi se răstoarnă peste pui.

În vas se pun pastele gnocchi și se gătesc două minute. Se adaugă amestecul de dovleac și pui, supa de pui, pesto, salvia, usturoiul și spanacul și se gătesc 1-2 minute. Deasupra se pune parmezan.


Analiza ingredientelor rețetei Gnocchi cu pui și dovleac plăcintar (la Multicooker):

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pulpe de pui (fripte, grătar)

Carnea de pui poate fi o opțiune mai sănătoasă decât carnea roșie, mai ales dacă alegi carnea de piept de pui. Cu toate acestea, mulți oameni preferă gustul pulpelor de pui. Ele sunt ...

Salvie
Avantaje: Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină. Stimulează fierea și imbunătățește digerarea g...
Dezavantaje: Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire