Rețetă Paste Gnocchi cu 5 legume
1160
CALORII
3
PORTII
Ingrediente/compozitie:
gnocchi barilla 240g- un ardei capia
- un dovlecel mediu
- o vanata medie
- o ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 3 ciuperci mari
- 100 g smantana 12%
- 30g branza cu mucegai
- 50g branza moale
- 3 linguri de parmezan ras
- 3 linguri de pasta de tomate
- un polonic mare de supa de legume
- 3 linguri de ulei de masline
Preparare:
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline; se adauga ardeiul, ciupercile si se calesc 2 min la foc mediu cu capac. Se adauga pasta de tomate si supa si se fierb 5 min. Separat se pune la cuptor la 160 grade la grill vanata si dovlecelul taiate felii si stropite cu putin ulei de masline. Dupa 5 min se intorc. Dupa inca 5 min se scot si se taie bucatele ce se amesteca cu sosul de legume. Puneti sare si piper dupa gust. Acestea se amesteca cu pastele fierte si scurse, cu 6 rosii mici cherry decojite (se arunca 30sec in apa pastelor), cu branzeturile taiate bucati mici si cu smantana.Se pune in farfurii si se presara deasupra cate o lingura de parmezan.
Analiza ingredientelor rețetei Paste Gnocchi cu 5 legume:
Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Branză cu mucegai nobil albastru
Avantaje: Brânza cu mucegai nobil albastru conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Brânza cu mucegai nobil albastru este bogată în grăsimi saturate și în sodiu....
Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu.
Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu.
Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății.
Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor.
Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....