Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste în stil italian

Vizite: 10047
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1255

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 120 g paste mici
- 1 lingura unt sau margarina
- 1 ceapa rosie tocata
- 2 lingurite usturoi pisat
- 1 conserva (400 g) de naut
- 350 g sos de rosii
- 2 dovlecei medii
- 1/2 cana cascaval dat pe razatoare

Preparare:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se scurg.
Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie si cand incepe sa sfaraie se adauga ceapa si usturoiul. Se fierbe acoperit, la foc potrivit, amestecand ocazional pana se inmoaie ceapa (4 sau 5 minute).
Se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu pastele fierte. Se lasa la fiert inca 10 minute. La sfarsit se presara cascaval dat pe razatoare.


Analiza ingredientelor rețetei Paste în stil italian:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Năut
Avantaje: Sursă bogată de antioxidanți și minerale, cum ar fi fierul, zincul, magneziul, folatul și fosforul. Conținut ridicat de fibre. Sursă importantă de proteine....
Dezavantaje: Conținutul ridicat de fibre și amidon din năut poate provoca disconfort digestiv la unele persoane....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire