Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Rozete cu carne și brânză

Vizite: 1858
Timp preparare: 40min
Dificultate: medie
1664

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g carne de porc tocata si condimentata
- 1 ceapa (de marime mijlocie)
- 150 g cascaval
- 1/2 lingurita de cimbru uscat
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 ou
- 2 linguri pasta de rosii
- piper
- 150 g branza de vaci
- 7 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 300 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- margarina pentru tava

Preparare:

Se curata ceapa si se taie marunt. Se taie cascavalul cubulete. Se spala si se toaca marunt patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat).
Se separa albusul de galbenus. Se amesteca bine albusul, carnea tocata si ceapa, cimbrul, patrunjelul, pasta de rosii si piperul. Se adauga apoi cascavalul.
Se amesteca branza de vaci cu 6 linguri de lapte, ulei si sare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza.
Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de cca.50x27 cm.
Se intinde carnea tocata peste aluat si se ruleaza pe lung.
Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5 cm fiecare si se aseaza intr-o forma speciala de tort, unsa cu margarina, cu partea sectionata in sus.
Se amesteca galbenusul cu o lingura de lapte si se ung marginile aluatului.
Se introduce in cuptor (cam la 180 grade C) si se coace cca. 40 min. La sfarsit se presara patrunjel deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Rozete cu carne și brânză:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire