Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu spanac, avocado și mango

Vizite: 2345
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

1. Sos:
- 1/3 pahar cu suc de portocale
- 1 lingura cu otet din vin rosu
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita cu mustar
- sare si piper dupa gust


2. Salata:
- 10 pahare cu frunze de spanac
- 1 pahar cu varza rosie (tocata)
- 8-12 ridichii mici
- 1 mango feliat
- 1 avocado feliat

Preparare:

Sos:
Mai intai se amesteca sucul de portocale, otetul, mustarul, sare si piperul intr-un bol.
Salata:
Se amesteca spanacul, ridichile, varza rosie si mango intr-un bol mai mare.

Apoi se adauga sosul, dupa care orneaza cu feliile de avocado.


Analiza ingredientelor rețetei Salată cu spanac, avocado și mango:

Avocado
Avantaje: Acest aliment este sărac în sodiu și este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C, vitamina K și acid folic. Compuşii din avocado ne protejează vederea, pielea, scad colesterolul rău ...
Dezavantaje: Consumat în cantităţi moderate, avocado este considerat un aliment sigur. Uneori, însă poate da reacţii alergice....
Mango
Avantaje: Mango este o sursă excelentă de vitamina A și vitamina C (un singur fruct conține mult peste necesarul zilnic recomandat de vitamina C), conținând fibre alimentare și vitamina B6. În plus, man...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de mango provine din zaharuri. Mango aparține aceleiași familii din care face parte iedera otrăvitoare, iar coaja sa, mai ales atunci când este copt, poa...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de vin roșu
Avantaje: Oțetul de vin roșu are un conținut scăzut de sodiu și grăsimi saturate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Ridichi roșii
Avantaje: Ridichile sunt bogate în fibre alimentare, vitamina C, acid folic și potasiu. Sunt benefice în caz de afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare, indigestie și dureri în piept....
Dezavantaje: Ridichile nu trebuie consumate de persoanele care suferă de ulcer, de inflamație gastrică sau de boli ale glandei tiroide....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Varză roșie
Avantaje: Conține o bogăție de substanțe fitochimice, antioxidanți, nutrienți, vitamine și minerale....
Dezavantaje: Varza roșie trebuie evitată de femeile însărcinate și de cele care alăptează. Contraindicată în hipotiroidism....

Căutați rețete culinare după denumire