Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată exotică cu nuci

Vizite: 1983
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2622

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 fructe de mango,
- 2 fructe de papaya,
- 3 kiwi,
-1 pepene fara samburi,
- 5 l.s. stafide,
- 4 cl rom alb,
- 6 l.s. miere lichida,
- zeama de la 1+1/2 lamaie,
- 100 g miez de nuca taiat marunt,
- 100 g aschii de migdale,
- 4 l.s. fistic (boabe) taiate marunt,
- 4 l.s. migdale taiate nu prea marunt,
- 250 g smantana grasa,
- miezul de la 1/2 baton de vanilie,
- fire de melisa pentru ornat

Preparare:

Fructele de mango se taie in doua fiecare, se scot samburii iar partea carnoasa a fructului se scobeste cu o lingura de pe coaja si apoi se taie marunt. Fructele de papaya se curata, se taie in doua, samburii se scot cu o lingura, iar partea carnoasa a fructului se taie felii.

Pepenele se taie in patru, partea carnoasa se taie de pe coaja iar apoi se taie in despicaturi subtiri. Fructele de kiwi se curata si se taie felii.

Fructele cu stafidele se pun intr-un castron. Se stropesc cu rom, apoi se incorporeaza mierea si jumatate din zeama de lamaie. Se adauga si nucile, se lasa sa se odihneasca cca 2 ore la loc rece.

Smantana se bate bine cu miezul de baton de vanilie si cu restul de zeama de lamaie pana se face spuma. Peste salata de fructe se toarna smantana si se orneaza cu frunza de melisa.


Analiza ingredientelor rețetei Salată exotică cu nuci:

Fistic
Avantaje: Fisticul este o sursă excelentă de calciu, fosfor, potasiu, vitamina A, vitamina K și acid folic. Este delicios şi foarte sănătos: îmbunătăţeşte vederea, sistemul cardiovascular şi cel imu...
Dezavantaje: Din cauza aportului crescut de calorii, fisticul poate duce la o creştere în greutate. De asemenea, are un potenţial alergen destul de mare, provocând probleme gastrointestinale la persoanele into...
Kiwi
Avantaje: Kiwi este o sursă bogată de vitamina C, acid folic, potasiu și fibre alimentare, având acțiune antioxidantă și antiinflamatoare....
Dezavantaje: Poate cauza alergii și produce iritații la nivelul gurii....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mango
Avantaje: Mango este o sursă excelentă de vitamina A și vitamina C (un singur fruct conține mult peste necesarul zilnic recomandat de vitamina C), conținând fibre alimentare și vitamina B6. În plus, man...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de mango provine din zaharuri. Mango aparține aceleiași familii din care face parte iedera otrăvitoare, iar coaja sa, mai ales atunci când este copt, poa...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Papaya
Avantaje: Papaya este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, conținând și fibre alimentare și potasiu. În plus, papaya nu conține grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Fructele s...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de papaya provine din zaharuri. Poate cauza reacții alergice....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...

Căutați rețete culinare după denumire