Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Samosas

Vizite: 2283
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
3297

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 24 bucati:

- 2 cartofi marime mijlocie, taiati felii groase
- 80 g mazare congelata
- 35 g stafide
- 2 lingure coriandru tocat
- 2 linguri suc lamaie
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita chimen turcesc
- 1 lingura boia de ardei iute
- 1/2 lingura ardei iute tocat
- 1/4 lingura scortisoara
- 1 kg foi de placinta

Menta-iaurt sos:
- 125 g iaurt
- 125 ml lapte batut
- 15 g menta proaspata tocata
- 1/2 lingurita chimen turcesc.

Preparare:

Sosul se prepara prin amestecarea ingredientelor.

Cartofii se pun intr-o oala cu apa fierband. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in cuburi mic. Se amesteca cu restul de ingrediente.

Foile de placinta se taie in rondele de 10 cm diametru. In fiecare cerc se pune cate o lingura de amestec, se pliaza ca la coltunasi, iar capetele se preseaza ca sa se lipeasca cu furculita.

Intr-o tigaie se pune ulei de 2 cm inaltime si se incinge. Bucatile se prajesc cate 2 min pe fiecare parte, dupa care se scot pe hartie de bucatarie.

Se servesc cu sos.


Analiza ingredientelor rețetei Samosas:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Coriandru (frunze)
Avantaje: Frunzele de coriandru sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, frunzele de coriandru conțin și ...
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte bătut

Laptele bătut este produsul natural obținut din lapte dulce, nefiert, lăsat la temperaturi de 20-22 de grade, timp de 24-48 de ore.

Această băutura este adesea consumată &i...

Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...

Căutați rețete culinare după denumire