Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Somon cu sos chinezesc

Vizite: 2348
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1173

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 2 portii:

- 1 cana de suc de ananas
- 2 catei de usturoi, pisat
- 1 lingurita de sos de soia
- 1 lingurita de ghimbir macinat
- 2 fileuri de somon
- 1 lingurita de ulei de susan
- 1 cana de fructe proaspete, taiate cubulete (ananas, mango si papaya, de exemplu)
- piper macinat

Preparare:

Se amesteca sucul de ananas, usturoiul, sosul de soia si ghimbirul intr-un bol.

Fileurile de somon se asaza intr-un recipient, iar peste ele se adauga amestecul de ananas. Se lasa la rece pentru a se marina timp de o ora. Somonul se intoarce pe ambele parti.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se acopera o tava cu 2 folii de aluminiu si se pune cate un fileu de somon pe fiecare. Se stropeste cu ulei de susan, se presara piper si se pune cana de fructe pe fiecare fileu.

Folia de aluminiu se infasoara, impaturind colturile. Se lasa la cuptor cca 10 minute pe fiecare parte, pana cand pestele este facut. Somonul se pune pe farfurii incalzite in prealabil si se serveste fierbinte.


Analiza ingredientelor rețetei Somon cu sos chinezesc:

Ananas
Avantaje: Ananasul este bogat în vitamina C, fibre alimentare, tiamină și vitamina B6. În plus, ananasul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Este bun în caz de probleme digestive, f...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de ananas provin din zaharuri....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Mango
Avantaje: Mango este o sursă excelentă de vitamina A și vitamina C (un singur fruct conține mult peste necesarul zilnic recomandat de vitamina C), conținând fibre alimentare și vitamina B6. În plus, man...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de mango provine din zaharuri. Mango aparține aceleiași familii din care face parte iedera otrăvitoare, iar coaja sa, mai ales atunci când este copt, poa...
Papaya
Avantaje: Papaya este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, conținând și fibre alimentare și potasiu. În plus, papaya nu conține grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Fructele s...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de papaya provine din zaharuri. Poate cauza reacții alergice....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Somon
Avantaje: Somonul conține proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, riboflavină și seleniu. Toți peștii grași conțin acizi omega-3, dar somonul din Oceanul Atlantic se numără printre varietățil...
Dezavantaje: Somonul este bogat în colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite somonul....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Suc de ananas
Dezavantaje: Fibrele din ananas scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de ananas nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține numărul de ...
Ulei de susan
Avantaje: Uleiul de susan nu conține colesterol. Conține o cantitate crescută de grăsimi nesaturate, în special Omega-6. Are efect antioxidant. Este utilizat atât în alimentație, datorită gustului, ...
Dezavantaje: ConÈ›ine acizi graÈ™i saturaÈ›i. Unele persoane pot prezenta alergii la susan È™i uleiul de susan. Dacă este consumat necorespunzător È™i în cantitate crescută, poate duce la creÈ™terea greutăÈ...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire