Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de midii cu garnitură de cartofi și bacon

Vizite: 2535
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă de midii cu garnitură de cartofi și bacon
2903

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

700 g cartofi, 250 g bacon, 500 g midii (congelate am gasit eu), 150g cascaval sau branza ceddar, 150 ml vin alb demisec, 1 cub concentrat de gaina, 2 cm radacina de ghimbir, 5 catei de usturoi medii, un ardei iute mic- preferabil rosu, jumatate lingurita garam masala, jumatate lingurita curry, putin sofran, boia de ardei-eu prefer iute, 2 linguri ulei de masline, 1 lamaie verde mica, marar, sare.

Preparare:

Curatati cartofii si taiati-i pe lung in 8 bucati. Daca aveti cartofi noi, spalati-i bine si pastrati-i in coaja. Dupa ce i-am taiat, i-am pus intr-un vas termorezistent si i-am condimentat cu sare si boia de ardei, am pus si uleiul de masline, am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 30 de minute.
Am indepartat folia si am pus peste cartofi baconul taiat fideluta. Am dat din nou tava la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care am razuit deasupra cascavalul si am mai lasat 2-3 minute cat s-a topit cascavalul.
Intr-o cratita am pus midiile, am turnat peste ele vinul alb si le-am lasat la foc mediu 5 minute acoperite cu un capac.
Ne ocupam de supa: intr-o craticioara, punem cubul concentrat, putin sofran , 450 ml apa si se pune pe foc. Intre timp, tocam marunt usturoiul, ardeiul iute si dam pe razatoarea mica ghimbirul. Adaugam toate acestea peste supa, si punem mirodeniile: garam masala, curry, precum si zeama de la lamaie. Lasam pe foc mic 3-4 minute.

Intr-o cratita punem supa, zeama in care au fiert midiile, adaugam si midiile, in cazul celor proaspete, si pe cele in cochilie. Focul trebuie sa fie mic, supa nu trebuie sa fiarba, doar se incalzeste. Potrivim de sare, adaugam o cutie mica de smantana si marar tocat marunt. Oprim focul.

Montare: punem supa intr-un castron, daca ati folosit midii proaspete, le puneti si pe cele in cochilie. Castronul il asezam pe o farfurie intinsa, iar de jur imprejurul castronului, punem cartofi cu bacon.
Eu am decorat cu rosii chery si o felie de lamaie.
Pofta buna!
Si aceasta reteta este publicata pe blogul meu.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de midii cu garnitură de cartofi și bacon:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Cartofi fierți in coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii fierți conțin vitamina C, vitamina B6 și potasiu, avand un continut scazut de grăsimi saturate și sodiu. Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă....
Dezavantaje: Cartofii pot afecta controlul zahărului din sânge. Cartofii pot interacționa cu medicamentele beta-blocante și anticoagulante....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Masala
Masala sau massala reprezintă un amestec de condimente, fie uscate, fie sub formă de pastă, utilizat în bucataria Asiei de sud. Masala include adesea usturoi, ghimbir, ceapă și pastă chili...
Midii
Avantaje: Bogate în acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Midiile contin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șofran
Avantaje: Sofranul este o sursa buna de vitamina C, magneziu, vitamina B6, fier si potasiu....
Suc de limetă
Suc de limeta obținut din fructe stoarse, fără zahăr adăugat....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire