Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supa Minestrone (la Multicoocker)

Vizite: 1093
Timp preparare: 80min
Dificultate: redusa
Rețetă Supa Minestrone (la Multicoocker)
1549

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

3 linguri de ulei
2 cepe tocate
3 catei usturoi tocati
2 morcovi cubulete
1 lingurita busuioc
1 lingurita oregano
sare

1 litru dupa de pui/ legume sau apa simpla
2 conserve de rosii in bulion
200 g naut fiert
1 cartof mare cubulete
1 cartof dulce cubulete

1 dovlecel taiat cubulete
100 g spanac proaspat
100 g mazare congelata
100 g paste scurte

Preparare:

Se pune uleiul si se seteaza 15 minute prajire / calire / sotare la Multicooker.
Se caleste ceapa si usturoiul 5 minute si apoi se adauga condimentele si morcovul si se lasa pana la sfarsitul programului.

Se pune supa/ apa, rosiile, nautul si cartofii si se seteaza fierbere 30 min. La sfarsit se adauga dovlecelul, spanacul, mazarea si pastele si se mai lasa inca 10 min la fierbere.

Se serveste cu parmezan ras deasupra.


Timp pregatire: 15-30 min si gatire la aparat 15+ 30+10 = 55 minute


Analiza ingredientelor rețetei Supa Minestrone (la Multicoocker):

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cartof dulce
Avantaje: Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamina A. Conține o cantitate crescută de fibre. Are acțiune antioxidantă și anti-inflamatoare. ...
Dezavantaje: Poate conține oxalați, cu efecte negative asupra sănătății. Conține calorii. Cea mai are cantitate de energie provine din sursele de zaharuri. ...
Cartofi cruzi
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală ...
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Năut
Avantaje: Sursă bogată de antioxidanți și minerale, cum ar fi fierul, zincul, magneziul, folatul și fosforul. Conținut ridicat de fibre. Sursă importantă de proteine....
Dezavantaje: Conținutul ridicat de fibre și amidon din năut poate provoca disconfort digestiv la unele persoane....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire