Rețetă Tartă raw cu fructe tropicale
5261
CALORII
8
PORTII
Ingrediente/compozitie:
Blatcurmale uscate - 300 g
faina de migdale - 500 g
hrisca - 100 g
Crema de vanilie
caju - 200 g
lamaie - zeama de la 1/2 bucata
pastai vanilie - 2 pastai (partea interioara)
unt de cacao - 50 g
miere de salcam - 1 lingura
apa de izvor - cat este necesar
Topping
portocala - 2 bucati
kiwi - 1 bucata
rodie - 1 bucata
para - 1 bucata
zmeura - 8 bucati
Preparare:
1. Blatul. Hrisca se hidrateaza 8 ore, se spala si apoi se macina. ( Eu am la storcatorul de fructe si optiunea de macinare dar e valabil orice robot care macina). Faina de migdale, curmalele macinate si hrisca se framanta foarte bine, pana obtinem un "aluat" elastic de consistenta unei plastiline. Ungem formele cu putin ulei, apoi le stergem bine cu un servet de hartie (sau se foloseste o folie culinara pusa in forme). Presam aluatul foarte bine in forma, modelandu-le in forma de tarta. Se lasa la deshidratat 8 ore, apoi se scoate din forme si se mai lasa pentru inca 8 ore la uscat.2. Crema de vanilie. Untul de caco se rade si se pune in bain marie sau in deshidrator, la 40 de garde Celsius, pana devine lichid. Se macina nuca de caju. Se adauga restul ingredinetelor si se amesteca in robotul cu lama in S pana compozitia devine cremoasa. Se umplu formele de tarte cu crema de vanilie si se dau la rece pentru 30 de min.
3. Topping. Desfacem rodia si extragem samburii, taiem fructele in cubulete mici. Le adaugam peste crema.
Analiza ingredientelor rețetei Tartă raw cu fructe tropicale:
Curmale
Curmalele sunt fructe dulci produse de palmierul cunoscut sub numele de Phoenix dactylifera. Curmalele sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiuni...
Dezavantaje: Din cauza faptului că sunt foarte lipicioase, curmalele uscate pot ramâne pe smalț sau între dinti, crescând astfel riscul apariției cariilor dentare.
Curmalele sunt foarte bogate în zaharur...
Hrișcă
Avantaje: Hrișca este o sursă bună de fibre alimentare și magneziu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este scăzut.
Hrişca ajută la scăderea nivelului de glucoza din sânge.
Hrişca a...
Dezavantaje: Seminţele de hrişcă produc rareori reacţii alergice, în special atunci cand sunt consmate în cantităţi mari....
Kiwi
Avantaje: Kiwi este o sursă bogată de vitamina C, acid folic, potasiu și fibre alimentare, având acțiune antioxidantă și antiinflamatoare....
Dezavantaje: Poate cauza alergii și produce iritații la nivelul gurii....
Miere de salcâm
Avantaje: Mierea de salcâm este folosită în tratamentul ulcerului gastric, deoarece are efect antibacterian, de inhibare a acțiunii helicobacterului pylori, bacterie responsabilă de apariția bolii....
Nuci caju
Avantaje: Nucile caju sunt bogate în potasiu, acid folic și acid nicotinic....
Dezavantaje: Nucile caju pot provoca alergii.
Nu sunt recomandate persoanelor cu pietre la rinichi....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri.
Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Rodie
Avantaje: Rodiile sunt importante surse de antioxidanți.
Au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.
Pot reduce placa dentară și oferi protecție pielii împotriva razelor UV.
Conțin 77% apă ș...
Dezavantaje: Pot produce reacții alergice.
Rodiile pot interacționa cu unele medicamente pentru reglarea presiunii sangvine....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu.
Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri.
...