Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort cu căpșuni și șerbet mentolat

Vizite: 3137
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Tort cu căpșuni și șerbet mentolat
12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

blat; 8 oua, 150 g zahar, 180 g faina, esenta , un praf de sare
sirop; 200 ml apa+150 g zahar, esenta
crema de capsuni; 500 g smantana, 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 20 g gelatina alimentara, 750 g capsuni foarte coapte
decor; 250 g capsuni nu foarte coapte, taiate in jumatati, figurine din albus si zahar pudra
serbet mentolat; 200 g ciocolata alba, zahar vanilat, 200 g zahar pudra, 2 linguri de apa, o mana buna de menta proaspata, 50 g margarina pentru creme

Preparare:

1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, se adauga si galbenusurile zdrobite, esenta si faina. Se coace blatul intr-o forma pentru tort,cu inel detasabil, in care am pus hartie pentru copt, timp de 30-35 minute la foc potrivit. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie, pe orizontal, in doua parti egale.
2. Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca .
3. Se prepara crema de capsuni amestecand bine smantana cu zaharul pudra apoi cu piureul de capsuni, maruntite la blender. Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin, fara sa o fierbem si apoi o turnam in fir subtire in crema.
4. Se monteaza tortul in forma in care am copt blatul. Se insiropeaza usor o parte din blat apoi se aseaza jumatatile de capsuni pe marginea formei si turnam 3 parti din crema de capsuni. Deasupra cremei se presara cateva felii subtiri de capsuni apoi venim cu cea de-a doua parte de blat , deasupra cremei si el usor insiropat, presand usor cu mana. Se da la frigider cel putin 3 ore, de preferat de seara pana a 2-a zi.
Din restul de crema oprit, umplem doua forme de inimioara ,in care am pus folie de plastic si le dam si pe ele la frigider sa se intareasca.
5. Preparam serbetul mentolat astefel; menta spalata si zvantata, se curata numai frunzulite care se maruntesc bine la blender.
Topim ciocolata alba data la razatoare impreuna cu apa , zaharul pudra si menta maruntita apoi amestecam bine si dam craticioara la o parte sa se racoreasca un pic, apoi adaugam margarina pentru creme, putin cate putin, pana o incorporam pe toata.
Serbetul se lasa sa se racoreasca putin,dar nu sa se raceasca si se toarna deasupra tortului, apoi fixam si cele doua inimioare, scoase cu grija din forma si personalizam tortul cu forme din albus si zahar pudra, decorate cu bombonele perlute, facute si uscate cu cateva zile inainte. Se portioneaza in felii potrivite.


Analiza ingredientelor rețetei Tort cu căpșuni și șerbet mentolat:

Căpșuni
Avantaje: CăpÈ™unile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic È™i potasiu. ConÈ›in o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Ciocolată albă
Avantaje: Previne diabetul Menține nivelul de colesterol în cotele normale Reducerea migrenelor Reduce riscul de cancer mamar Ajută sistemul digestiv Tratează tuburările de alimentație Îmbunătăț...
Dezavantaje: Conținut crescut de zahăr Mai puțini antioxidanți decât ciocolata neagră Conținut crescut de grăsimi ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire