Rețetă Turtă dulce
Vizite: 1670
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5932
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 800 g faina- 3 buc oua
- 500 ml lapte
- 500 g zahar
- 250 g miere
- 100 g ulei sau margarina
- 100 g miez de nuca
- 1 plic praf de copt
- 1/2 g cuisoare
- 2 g scortisoara
- 100 g lamaie
- 25 g unt
- sare
Preparare:
Se amesteca faina, laptele, ouale, zaharul, mierea si uleiul, pana ce se obtine o compozitie omogena, in care se adauga mirodeniile (un varf de cutit de cuisoare macinate si o lingurita de scortisoara macinata), praful de copt stins cu zeama de la o lamaie, coaja de lamaie rasa si sarea.Se toarna aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si se decoreaza pe deasupra cu nuci.
Se coace mai intai la un foc tare si, dupa ce a crescut, se continua coacerea la un foc potrivit.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se taie in felii.
Analiza ingredientelor rețetei Turtă dulce:
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri.
În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....