Diete si regimuri de slabire
Scăderea în greutate este o preocupare în masă de veșnică actualitate, din dorința de a fi mai sănătos și de a avea un corp mai aproape de standardele promovate de societate. Există numeroase strategii, unele mai celebre, altele mai puțin, pe care vi le aducem mai aproape, ca să puteți alege ce vi se potrivește.
Este important, înainte să luați calea unei anume diete de slăbire, să înțelegeți că scăderea în greutate este permanentă numai dacă veți menține un stil de viață sănătos.
Găsiți cea mai bună combinație de alimentație, mișcare și voință și propuneți-vă obiective realizabile, pe care să le „cuceriți” gradat!
Este important, înainte să luați calea unei anume diete de slăbire, să înțelegeți că scăderea în greutate este permanentă numai dacă veți menține un stil de viață sănătos.
Găsiți cea mai bună combinație de alimentație, mișcare și voință și propuneți-vă obiective realizabile, pe care să le „cuceriți” gradat!
Atenție!
ROmedic nu recomandă un anumit regim de slabire!
Vă sfătuim să vă adresați medicului sau nutriționistului înainte de a începe o dietă!
ROmedic nu recomandă un anumit regim de slabire!
Vă sfătuim să vă adresați medicului sau nutriționistului înainte de a începe o dietă!
SECTIUNI:
Principii terapeutice ale obezității
Tratamentul obezității se instituie în funcție de gradul obezității și complicațiile asociate. Acesta include modificări ale stilului de viață și a obiceiurilor alimentare, preparate ce reduc senzația de foame, accelerează tranzitul intestinal, scad ...
OMAD - o singură masă pe zi - avantaje, dezavantaje, studii
Dieta OMAD (One Meal A Day) este cel mai recent trend atunci când vine vorba de regimurile alimentare și reprezintă o formă particulară a postului intermitent. Constă într-o fereastră alimentară de o oră (în care consumi o masă bogată) urmată de o pauză de 23 ore. (1)
Principii de bază pentru OMAD
Ca și alte diet...
Dieta Whole 30
Dieta Whole 30 este un regim alimentar de 30 de zile, care, pe lângă scăderea în greutate, are drept scop eliminarea obiceiurilor alimentare care ne pot afecta sănatatea şi pot influența în mod negativ starea generală. [1], [2]
Alimente permise şi contraindicate
Printre alimentele permise în cadrul dietei Whole 30 ...
Regim de slăbit rapid
Pentru majoritatea persoanelor, kilogramele în plus reprezintă o problemă pe care îşi doresc să o combată cât mai rapid, motiv pentru care modalitățile de slăbire rapidă au devenit extrem de căutate. În ciuda sfatului nutriționiștilor, acela de a slăbi eficient, printr-o alimentație corectă şi prin efectuarea...
NOUTATI IN DIETE SI REGIMURI DE SLABIRE:
Mici schimbări în dietă care te vor ajuta să slăbești
Dietele evoluează în timp din cauza unor factori precum schimbarea disponibilității alimentelor, prețurile alimentelor și nivelul veniturilor. Dietele tradiționale, în mare parte pe bază de plante, sunt înlocuite cu dietele cu un conținut ridicat de zahar și grăsimi animale și cu un conținut scăzut de amidon, fibre di...
Pot să mănânc carbohidrați dacă vreau să slăbesc?
Carbohidrații îngrașă? Află din articol dacă trebuie să renunți total la pâine, paste, orez sau dulciuri atunci când dorești să slăbești pentru a avea rezultatele dorite:...
ALTE ARTICOLE DIN DIETE SI REGIMURI DE SLABIRE:
- Cele mai populare diete în România anului 2016
- Dieta daneză
- Dieta Rina
- Paradoxul dietei franceze
- Dieta franceză
- Dieta volumetrică
- Dieta Ornish
- Dieta flexitariană
- Dieta pentru fertilitate
- Dieta Mayo Clinic
- Dieta mediteraneană
- Dieta MIND
- Dietele anului 2016
- Efectul yo-yo al dietelor de slăbire
- Ceaiul verde și scăderea în greutate
- Cafeaua verde și scăderea în greutate
- Dieta DASH
- Dieta TLC
- Cele mai populare diete ale anului 2014
- Dieta „The Zone”
Câteva sfaturi generale și valabile în orice încercare de a slăbi:
- Nu te baza pe regimuri-minune!
- Atunci când un regim de slăbire pare prea „frumos” pentru a fi adevărat, probabil că așa și este.
- Nu te înfometa!
- Regimurile restrictive nu funcționează în majoritatea cazurilor și chiar dacă reușești să slăbești, există riscul efectului yo-yo. Adoptă mai bine obiceiuri alimentare sănătoase: mănâncă orice, dar în cantități moderate.
- Bea multă apă!
- Apa (de preferință, puțin carbogazoasă) te va ajuta să elimini toxinele din organism.
- Mănâncă încet!
- Indiferent de dieta adoptată, acordă-ți suficient timp pentru a mânca încet. Astfel, senzația de sațietate își va face apariția mai repede, iar tu vei mânca mai puțin.
- Fă mișcare!
- Când ai o viață activă, nu dispui întotdeauna de suficient timp pentru a face sport zilnic. Există totuși câteva soluții pentru a remedia această situație: încearcă să urci pe scări și nu cu liftul și acordă-ți o oră de mers pe jos în weekend. Înafară de consumul de energie (și de arderea grăsimilor), aceste activități sunt excelente și pentru starea ta de spirit, indispensabilă pentru reușita oricărei diete.
Curaj și succes!
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Dupa extractia dentara, sangerarea nu s-a oprit
- Afectiuni ale gingiilor
- Extractie dentara
- Sangerari gingivale
- Dureri puternice, articulare, musculare, oboseala accentuata, splenomegalie, limfadenopatie
- Intrebare radiologie dentara - gingie care imi sangereaza de ceva timp
- Sangerari Gingivale
- Sângerari gingivale
- Gingi umflate și imflamate.