Alimentele de baza in bucataria japoneza

©

Autor: Redacția ROmedic

Alimentele de baza in bucataria japoneza

Algele – in bucataria japoneza, algele sunt utilizate in forma lor deshidrata. Principalele tipuri sunt wakame – alga cu gust puternic, folosita la supele miso si nori – alga cu gust mai discret, folosita pentru sushi.


Ghimbir - macerat in otet, acest condiment insoteste felurile compuse din peste crud. Are rolul de a neutraliza gustul alimentelor precedente si trebuie consumat intre fiecare 2 portii de peste.


Natto – este un aliment traditional japonez, putin apreciat de catre occidentali. Natto este obtinut din fasole fermentate si degaja un miros puternic, asemanator branzeturilor cu mucegai. In ciuda aspectului sau respingator, natto este excelent pentru sanatate. El este consumat frecvent la micul dejun, alaturi de nelipsitul orez.


Daikon – arata ca un morcov urias, masurand 35 cm lungime si poate fi servit separat (aromatizat) sau in supe.


Taitei – exista o varietate de taitei in tarile asiatice si se diferentiaza in functie de compozitia lor (din hrisca sau faina de grau) sau de grosime.


Peste - consumat de regula crud.


Orez – cu siguranta alimentul cel mai consumat in Japonia, precum si in alte tari asiatice. De altfel, cuvantul “gohan” denumeste atat orezul cat si masa in limba japoneza.
Orezul sushi, utilizat pentru felurile cu acelasi nume, este un orez japonez preparat cu otet din orz, zahar, sare, kombu (alga japoneza) si sake.


Sosul de soia – In Japonia, sosul de soia este un produs la fel de utilizat ca si otetul si uleiul. Dupa cum indica numele sau, sosul de soia este preparat din boabe de soia fermentate si asezoneaza felurile pe baza de peste crud, datorita gustului sau usor sarat.


Wasabi – planta utilizata drept condiment in bucataria japoneza. Sosul wasabi, picant si consistent, amestecat cu sos de soia, adaugat la pestele crud.


Shiitake – este o ciuperca asiatica originara din China.


Sake – bautura specific japoneza, facuta din orez, care se bea calda in cescute de portelan.


Data actualizare: 09-02-2024 | creare: 28-05-2007 | Vizite: 4873
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!