Sushi
Autor: Redacția ROmedic
Sushi este un aliment emblematic pentru bucataria japoneza si consta in orez, acoperit de peste crud si invelit intr-o alga marina. Orezul pentru sushi este asezonat cu otet din orez, sare si zahar. Sushi se consuma cu betigasele sau cu mana si poate fi inmuiat intr-o cescuta de sos de soia, in care se adauga putin wasabi. Intre fiecare doua portii de sushi diferit, se poate manca o felie de ghimbir marinat pentru a indeparta gustul portiei precedente.
Tipuri de sushi:
Oshizushi – cel mai vechi tip de sushi, compus din doua straturi de orez, intre care sunt puse ingredientele (peste, legume, alge)
Makizushi – consta intr-o alga uscata (nori), peste care se pune un strat de orez si apoi peste si legume. Compozitia se ruleaza, iar ruloul obtinut este taiat in felii.
Nigirizushi – este cel mai cunoscut tip de sushi, constand intr-o biluta de orez pe care se pune o felie de peste crud, iar intre se adauga putin wasabi.
Temakizushi – este un con format dintr-o alga uscata, in care se pune orez si alte ingrediente (peste, legume, etc.)
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni
- Pastile pentru slabit
- Lindaxa are efecte negative?
- Vreau sa slabesc 30 kg - macar atat!
- Poftiti la slabit !!!
- Capsula de slabit
- Vreau sa slabesc aici
- Super slim chinezesc si slabirea
- Pastile de slabit - ce recomandati?
- Sanatate, greutate normala, fara boli cronice: Postul Intermitent