Sushi

©

Autor: Redacția ROmedic

Sushi

Sushi este un aliment emblematic pentru bucataria japoneza si consta in orez, acoperit de peste crud si invelit intr-o alga marina. Orezul pentru sushi este asezonat cu otet din orez, sare si zahar. Sushi se consuma cu betigasele sau cu mana si poate fi inmuiat intr-o cescuta de sos de soia, in care se adauga putin wasabi. Intre fiecare doua portii de sushi diferit, se poate manca o felie de ghimbir marinat pentru a indeparta gustul portiei precedente.


Tipuri de sushi:


Oshizushi – cel mai vechi tip de sushi, compus din doua straturi de orez, intre care sunt puse ingredientele (peste, legume, alge)
Makizushi – consta intr-o alga uscata (nori), peste care se pune un strat de orez si apoi peste si legume. Compozitia se ruleaza, iar ruloul obtinut este taiat in felii.
Nigirizushi – este cel mai cunoscut tip de sushi, constand intr-o biluta de orez pe care se pune o felie de peste crud, iar intre se adauga putin wasabi.
Temakizushi – este un con format dintr-o alga uscata, in care se pune orez si alte ingrediente (peste, legume, etc.)


Data actualizare: 21-06-2024 | creare: 28-05-2007 | Vizite: 3797
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!