Beneficii pentru sanatate ale bucatariei japoneze

©

Autor: Redacția ROmedic

Beneficii pentru sanatate ale bucatariei japoneze

Japonia se poate mandri cu cea mai scazuta rata a obezitatii din lume. Japonezii cred ca mancarea are proprietati curative si aleg alimentele benefice pentru organism.


Dieta japonezilor este compusa din legume, peste proaspat, produse din soia, miso, alge, ceai verde, in timp ce zaharul, carnea si alimentele prelucrate industrial sunt evitate. Miso (un produs obtin din boabe de soia fermentate) reduce nivelul de colesterol si trateaza problemele intestinale. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, care distrug radicalii liberi din organism. Pestele, crud sau preparat, contine acizi grasi omega 3 si proteine.


Japonezii cred in beneficiile legumelor din familia cruciferelor: varza, broccoli, conopida, ridichi, kale si varza de Bruxelles.


Data actualizare: 01-02-2024 | creare: 28-05-2007 | Vizite: 3518
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!