Bucataria chinezeasca - Beneficii pentru sanatate
Autor: Redacția ROmedic
Dieta chinezilor abunda in legume, soia, peste si fructe de mare. Zaharul, produsele lactate si carnea rosie sunt consumate in cantitati foarte mici. Bucataria chinezeasca foloseste doar ingrediente proaspete, iar alimentele prelucrate industrial sunt in general evitate. De altfel, ele sunt gatite prin metodele traditionale (stir-fry), care consta in prajirea alimentelor, taiate in bucati mici, intr-o tigaie mare (wok) amestecand continuu. Metoda stir-fry necesita o cantitate mica de ulei, iar ingredientele isi pastreaza textura si aromele naturale.
Bucataria chinezeasca este aproape vegetariana, folosind produse animale doar in proportie de 20%. Carnea este utilizata doar pentru a da aroma felurilor de mancare. Aceasta traditie culinara contrasteaza cu mancarea chinezeasca din tarile occidentale. Friptura de porc si chiftelutele de pui nu sunt produse chinezesti traditionale. Aceste mancaruri grase si bogate in calorii au fost modificate pentru a fi pe gustul occidentalilor.
Ce putem prelua din bucataria chinezeasca:
» legumele: kale (varza verde creata) si bok choy (varza chinezeasca)
» ceaiul verde – poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata
» supa miso – este ideala pentru masa de pranz, fiind foarte satioasa si bogata in substante nutritive
» cina – bazata pe fructe si legume
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni
- Pastile pentru slabit
- Lindaxa are efecte negative?
- Vreau sa slabesc 30 kg - macar atat!
- Poftiti la slabit !!!
- Capsula de slabit
- Vreau sa slabesc aici
- Super slim chinezesc si slabirea
- Pastile de slabit - ce recomandati?
- Sanatate, greutate normala, fara boli cronice: Postul Intermitent