Delicatese chinezesti

©

Autor: Redacția ROmedic

Delicatese chinezesti

Jiaozi – sunt specialitati chinezesti asemanatoare coltunasilor, preparate din carne tocata si legume, invelite intr-un aluat, ale carui margini sunt lipite.


Rata Peking (sau rata Beijing) – este o delicatesa chinezeasca apreciata pentru crusta sa subtire si crocanta. In general, rata Peking nu este preparata acasa, ci este comandata la restaurant.


Dim Sum – O traditie culinara din Canton care consta in servirea unor gustari la amiaza, pe platouri mici. Exista cateva sute de sortimente de dim sum, dintre care cele mai apreciate sunt coltunasi fierti, rulourile, crabul, etc. Bautura traditionala este ceaiul.


Zongzi –  un soi de coltunasi, in forme de piramida, facute din orez si invelite in frunze de bambus


Data actualizare: 02-03-2024 | creare: 28-05-2007 | Vizite: 4189
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!