Constipatia

©

Autor: Redacția ROmedic

Constipatia

Constipatia este o problema comuna a sistemului digestiv care se manifesta prin emisia rara, intarizata a scaunelor, consistenta crescuta a materiei fecale sau prin senzatia de evacuare incompleta dupa defecare.

Din punct de vedere al frecventei, ceea ce reprezinta constipatie pentru o persoana, poate fi normal pentru o alta, deoarece frecventa normala a scaunelor variaza considerabil: de la trei pe zi pana la trei pe saptamana.

In general, vorbim de constipatie atunci cand materia fecala, de consistenta crescuta este evacuata mai rar de trei ori pe saptamana.

Constipatia severa este definita ca evacuarea a mai putin de un scaun pe saptamana.

Manifestarile constipatiei:


De cele mai multe ori, constipatia se poate preveni prin modificarea stilului de viata, incluzand activitatea fizica de cel putin doua ori pe saptamana, consumul de alimente bogate in fibre, care faciliteaza digestia si consumul corespunzator de apa.

Aflati mai multe despre cauzele, diagnosticul si tratamentul constipatiei, aici.


Data actualizare: 06-02-2014 | creare: 06-04-2011 | Vizite: 7158
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum