Diareea

©

Autor: Redacția ROmedic

Diareea

Diareea acuta este o boala digestiva care apare la un moment dat la fiecare persoana. Aceasta se manifesta prin eliminarea unor scaune de consistenta redusa (apoase) si prin crampe abdominale.
Diagnosticul de Diaree este valabil atunci cand scaunele sunt neformate si contin elemente nedigerate sau incomplet digerate.

De obicei, boala dureaza cel mult cateva zile si nu prezinta riscuri pe termen lung. In schimb, daca simptomele diareei persista mai multe zile, pacientul poate ajunge la o deshidratare severa.


Cauzele diareei sunt reprezentate,de regula, de infectii cu virusuri, bacterii sau paraziti. Alti factori care pot influenta aparitia acestora sunt administrarea anumitor medicamente (in special antibiotice), consumul de indulcitori artificiali, dar si starile emotionale.

 

Diareea cronica dureaza mai mult timp decat cea acuta, adica cel putin patru saptamani. Prelungirea diareei poate semnala unele afectiuni grave, precum bolile inflamatorii intestinale, afectiuni mai usoare, precum sindromul colonului iritabil. De asemenea, diareea cronica poate fi un semn al unei absorbtii insuficiente a elementelor nutritive (malabsorbtie).

 

Majoritatea cazurilor de diaree se vindeca de la sine, fara tratament. Totusi, diareea poate cauza o pierdere semnificativa a cantitatii de apa si de sare din organism.

Puteți citi pe larg despre diareea acuta infectioasa si despre diareea calatorului, in articolele dedicate din Biblioteca Medicala.

Atentie!
In cazul in care diareea persista, daca bolnavul se deshidrateaza sau daca are scaune cu sange, acesta trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.

 


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 29-05-2011 | Vizite: 7134
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea cronică
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum