Grupa de sange A (Cultivatorul)
Autor: Redacția ROmedic
Grupa A este mai recenta, evoluand odata cu inceputurile activitatilor agricole.
Prin urmare, dieta recomandata pentru grupa A este vegetariana. Intrucat aciditatea este scazuta la reprezentantii grupei A, digestia proteinelor animale este lenta si dificila. Prin urmare, sursele indicate de proteine sunt legumele, leguminoasele si semintele.
Persoanele cu grupa sangvina A sunt mai predispuse la boli de inima, cancer si diabet. De aceea, ele trebuie sa consume alimentele in stare cat mai naturala: proaspete, fara aditivi sau conservanti. Daca sunteti obisnuit sa consumati carne, veti slabi rapid datorita eliminarii toxinelor din alimentatie. Urmand dieta adecvata grupei A, va puteti intari sistemul imunitar si intrerupe evolutia unor boli severe.
Lactatele nu sunt foarte bine tolerate de grupa A, deoarece determina incetinerea metabolismului. Grupa sangvina A tolereaza unele produse lactate fermentate - iaurt, chefir, lapte batut – doar in cantitati mici.
Legumele sunt deosebit de importante in dieta grupei A, furnizand mineralele, enzimele si antioxidantii necesari. Grupa A este foarte sensibila la cartofi, varza, rosii si ardei.
Fructele recomandate sunt cele alcaline; mango, papaya si portocalele trebuie evitate.
Exercitiile fizice pentru grupa A sunt cele linistitoare - yoga si golf.
Caracteristicile grupei A
- persoane analitice, usor adaptabile la noi conditii alimentare sau de mediu
- incapacitate de a digera proteinele animale
- sistem imunitar vulnerabil
- raspunde la stres prin actiuni de calmare
- predispozitie pentru bolile de inima si diabet
- necesita o dieta vegetariana
Dieta pentru grupa A
Alimente | Benefice | Permise | Interzise |
Carne | pui, curcan | vita, porc, miel, vanat | |
Peste si fructe de mare | crap, cod, macrou, somon, sardele | somon, caviar, scoici, homar, tipar, pui de balta, batog, hering, caracatita, stridii, creveti | |
Uleiuri si grasimi | ulei de masline, de in | ulei de rapita, ulei de ficat de peste | ulei de susan |
Lactate | iaurt, chefir, lapte batut, mozzarella, branza feta | restul lactatelor | |
Seminte si fructe oleaginoase | arahide, seminte de dovleac | nuci braziliene, fistic | |
Legume | morcovi, brocoli, dovlecel, spanac, anghinare, usturoi, ceapa | ardei, masline, cartofi, toate tipurile de varza, rosii, ciuperci | |
Leguminoase | fasole boabe | ||
Cereale si derivate | hrisca, | ||
Verdeturi | patrunjel | ||
Fructe | mure, afine, prune, smochine, ananas, cirese, caise, grapefruit, lamaie | portocale, mandarine, mango, papaya, banane, nuca de cocos, pepene, cantalup | |
Condimente | sos de soia, usturoi, ghimbir | ketchup, maioneza, muraturi, otet, piper, | |
Bauturi | ceai verde, vin rosu (1 pahar/zi), cafea | bere, lichior, bauturi carbogazoase, ceai negru |
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Grupe sanguine
- Despre grupa sanguina
- Grupa sanguina
- Grupa sanguina a copilului
- Nelamuriri grupa de sange
- Grupa sanguina Rog raspuns urgent