Grupa de sange A (Cultivatorul)

©

Autor: Redacția ROmedic

Grupa de sange A (Cultivatorul)

Grupa A este mai recenta, evoluand odata cu inceputurile activitatilor agricole.

Prin urmare, dieta recomandata pentru grupa A este vegetariana. Intrucat aciditatea este scazuta la reprezentantii grupei A, digestia proteinelor animale este lenta si dificila. Prin urmare, sursele indicate de proteine sunt legumele, leguminoasele si semintele.

Persoanele cu grupa sangvina A sunt mai predispuse la boli de inima, cancer si diabet. De aceea, ele trebuie sa consume alimentele in stare cat mai naturala: proaspete, fara aditivi sau conservanti. Daca sunteti obisnuit sa consumati carne, veti slabi rapid datorita eliminarii toxinelor din alimentatie. Urmand dieta adecvata grupei A, va puteti intari sistemul imunitar si intrerupe evolutia unor boli severe.

Lactatele nu sunt foarte bine tolerate de grupa A, deoarece determina incetinerea metabolismului. Grupa sangvina A tolereaza unele produse lactate fermentate - iaurt, chefir, lapte batut  – doar in cantitati mici.

Legumele sunt deosebit de importante in dieta grupei A, furnizand mineralele, enzimele si antioxidantii necesari. Grupa A este foarte sensibila la cartofi, varza, rosii si ardei.
Fructele recomandate sunt cele alcaline; mango, papaya si portocalele trebuie evitate.

Exercitiile fizice pentru grupa A sunt cele linistitoare - yoga si golf.

Caracteristicile grupei A

  • persoane analitice, usor adaptabile la noi conditii alimentare sau de mediu
  • incapacitate de a digera proteinele animale
  • sistem imunitar vulnerabil
  • raspunde la stres prin actiuni de calmare
  • predispozitie pentru bolile de inima si diabet
  • necesita o dieta vegetariana


Dieta pentru grupa A

 

Alimente Benefice Permise Interzise
Carne   pui, curcan vita, porc, miel, vanat
Peste si fructe de mare crap, cod, macrou, somon, sardele   somon, caviar, scoici, homar, tipar, pui de balta, batog, hering, caracatita, stridii, creveti
Uleiuri si grasimi ulei de masline, de in ulei de rapita, ulei de ficat de peste ulei de susan
Lactate   iaurt, chefir, lapte batut, mozzarella, branza feta restul lactatelor
Seminte si fructe oleaginoase arahide, seminte de dovleac   nuci braziliene, fistic
Legume morcovi, brocoli, dovlecel, spanac, anghinare, usturoi, ceapa   ardei, masline, cartofi, toate tipurile de varza, rosii, ciuperci
Leguminoase     fasole boabe
Cereale si derivate hrisca,    
Verdeturi patrunjel    
Fructe mure, afine, prune, smochine, ananas, cirese, caise, grapefruit, lamaie   portocale, mandarine, mango, papaya, banane, nuca de cocos, pepene, cantalup
Condimente sos de soia, usturoi, ghimbir   ketchup, maioneza, muraturi, otet, piper,
Bauturi ceai verde, vin rosu (1 pahar/zi), cafea   bere, lichior, bauturi carbogazoase, ceai negru

Data actualizare: 16-07-2024 | creare: 15-05-2007 | Vizite: 27714
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Grupa sanguină, un potențial biomarker al riscului de AVC apărut precoce
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum