Grupa de sange O (Vanatorul)
Autor: Redacția ROmedic
Grupa 0 este cea mai veche grupa sangvina din punct de vedere al evolutiei. Primii oameni erau vanatori, principala lor sursa de energie fiind proteinele de origine animala. Reprezentantii grupei O digera carnea cu usurinta deoarece au o aciditate gastrica crescuta.
Prin urmare, dieta recomandata pentru grupa sangvina 0 este bogata in proteine, saraca in glucide, bazata pe carne si peste, dar exclude cerealele si lactatele.
In plus, D' Adamo incurajeaza practicarea de exercitii fizice intense – aerobic si jogging.
Factorii care favorizeaza pierderea in greutate: limitarea consumului de cereale, paine si leguminoase.
Factorii care favorizeaza luarea in greutate
glutenul din cereale - incetineste metabolismul si impiedica activitatea insulinei.
leguminoasele - fasole, mazare, linte.
tendinta persoanelor cu grupa O de a suferi de hipotiroidie.
Astfel, este indicata evitarea alimentelor care inhiba secretia de hormoni tiroidieni (varza, conopida, mustar) si alegerea celor care favorizeaza secretia hormonala (alge marine, sare iodata, etc).
Legumele recomandate grupei O sunt cele bogate in vitamina K - din cauza problemelor de coagulare intalnite la aceasta grupa. Fructele recomandate sunt cele alcaline – fructele de padure si prunele – tinand cont de aciditatea crescuta a reprezentantilor acesti grupe.
Grupa 0 ar trebui sa limiteze consumul de produse lactate – deoarece nu sunt tolerate de sistemul digestiv.
Caracteristicile grupei sangvine 0
- incredere in fortele proprii, putere de concentrare, rezistenta
- simt dezvoltat de autoconservare
- sistem digestiv rezistent
- sistem imunitar hiperactiv
- lipsa de adaptare la noi conditii alimentare sau de mediu
- predispozitie spre activitatea fizica intensa
- raspunde la stres prin intensificarea activitatii fizice
Dieta pentru grupa O
Alimente | Benefice | Permise | Interzise |
Carne | vita, miel, vanat | carne de porc, de gasca; mezelurile | |
Peste si fructe de mare | cod, hering, macrou | somnul pitic, somon afumat, caviar, caracatita, scoici | |
Uleiuri si grasimi | ulei de masline sau de in | untura, ulei de floarea soarelui | |
Lactate | unt, mozzarella, branza de capra, branza feta | majoritatea lactatelor si iaurturilor | |
Seminte si fructe oleaginoase | seminte de dovleac, castane coapte | ulei de rapita, ulei de susan | nuca braziliana, arahide, fistic, seminte de mac |
Legume | salata verde, spanac, brocoli; anghinare, cartofi, ceapa, ardei rosu, dovleac, usturoi | rosii | varza, conopida, frunze de mustar |
Leguminoase | linte, fasole boabe | ||
Cereale si derivate | orz, orez, mei | porumb, graham, grau (si nici derivatele sale) | |
Verdeturi | patrunjel | ||
Fructe | prune, smochine, stafide | grapefruit, majoritatea fructelor de padure | avocado, pepene, cantalup, portocale, mandarine, capsune, nuca de cocos |
Condimente | curry, ardei iute | ketchup, muraturi, maioneza | |
Bauturi | ceai si suc | cafea, lichior, ceai negru |
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Grupe sanguine
- Grupa B III de sange
- Grupa sanguina Rog raspuns urgent
- RH si grupe de sange diferite copil - parinti
- Parintii au grupa sangvinica 01 (rh necunoscut lor si mie) eu A2 negativ este posibil?
- Grupa sanguina