Grupa de sange O (Vanatorul)

©

Autor: Redacția ROmedic

Grupa de sange O (Vanatorul)

Grupa 0 este cea mai veche grupa sangvina din punct de vedere al evolutiei. Primii oameni erau vanatori, principala lor sursa de energie fiind proteinele de origine animala. Reprezentantii grupei O digera carnea cu usurinta deoarece au o aciditate gastrica crescuta.
Prin urmare, dieta recomandata pentru grupa sangvina 0 este bogata in proteine, saraca in glucide, bazata pe carne si peste, dar exclude cerealele si lactatele.

In plus, D' Adamo incurajeaza practicarea de exercitii fizice intense – aerobic si jogging.
Factorii care favorizeaza pierderea in greutate: limitarea consumului de cereale, paine si leguminoase.

Factorii care favorizeaza luarea in greutate

glutenul din cereale - incetineste metabolismul si impiedica activitatea insulinei.
leguminoasele - fasole, mazare, linte.
tendinta persoanelor cu grupa O de a suferi de hipotiroidie.

Astfel, este indicata evitarea alimentelor care inhiba secretia de hormoni tiroidieni (varza, conopida, mustar) si alegerea celor care favorizeaza secretia hormonala (alge marine, sare iodata, etc).
Legumele recomandate grupei O sunt cele bogate in vitamina K - din cauza problemelor de coagulare intalnite la aceasta grupa. Fructele recomandate sunt cele alcaline – fructele de padure si prunele – tinand cont de aciditatea crescuta a reprezentantilor acesti grupe.

Grupa 0 ar trebui sa limiteze consumul de produse lactate – deoarece nu sunt tolerate de sistemul digestiv.

Caracteristicile grupei sangvine 0

  • incredere in fortele proprii, putere de concentrare, rezistenta
  • simt dezvoltat de autoconservare
  • sistem digestiv rezistent
  • sistem imunitar hiperactiv
  • lipsa de adaptare la noi conditii alimentare sau de mediu
  • predispozitie spre activitatea fizica intensa
  • raspunde la stres prin intensificarea activitatii fizice

Dieta pentru grupa O

 

Alimente Benefice Permise Interzise
Carne vita, miel, vanat   carne de porc, de gasca; mezelurile
Peste si fructe de mare cod, hering, macrou   somnul pitic, somon afumat, caviar, caracatita, scoici
Uleiuri si grasimi ulei de masline sau de in   untura, ulei de floarea soarelui
Lactate   unt, mozzarella, branza de capra, branza feta majoritatea lactatelor si iaurturilor
Seminte si fructe oleaginoase seminte de dovleac, castane coapte ulei de rapita, ulei de susan nuca braziliana, arahide, fistic, seminte de mac
Legume salata verde, spanac, brocoli; anghinare, cartofi, ceapa, ardei rosu, dovleac, usturoi rosii varza, conopida, frunze de mustar
Leguminoase     linte, fasole boabe
Cereale si derivate   orz, orez, mei porumb, graham, grau (si nici derivatele sale)
Verdeturi patrunjel    
Fructe prune, smochine, stafide grapefruit, majoritatea fructelor de padure avocado, pepene, cantalup, portocale, mandarine, capsune, nuca de cocos
Condimente curry, ardei iute   ketchup, muraturi, maioneza
Bauturi ceai si suc   cafea, lichior, ceai negru

Data actualizare: 26-09-2024 | creare: 15-05-2007 | Vizite: 30362
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum