Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de spanac cu brânză

Vizite: 2781
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2415

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg spanac,
- 100 g franzela,
- 150 ml lapte,
- 200 ml smantana groasa,
- 150 g braza telemea,
- 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.

Sosul alb:
- 50 g unt,
- 50 g faina,
- 250 ml lapte,
- o lingurita cu varf marar.

Preparare:

Dupa ce s-a spalat bine, spanacul se opareste 5 minute, intr-o cratita, numai in apa care a ramas pe frunze dupa ultima spalare si sucul care se elimina din frunze cand acestea se moaie prin oparire, la foc mic, amestecandu-l cu lingura.

Se rastoarna apoi in strecuratoare, unde selasa pana cand se raceste. Franzelase inmoaie in laptele rece pana cand il absoarbe, apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu spanacul.

Se pregateste sosul alb si, dupa ce s-a racit, se amesteca cu spanacul, smantana, branza rasa nedesarata, galbenusurile si mararul taiat marunt. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, prin rasturnare, de jos in sus, se desarta intr-o cratita de 2l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet si se niveleaza. Se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 minute.

Cand este coapta, budinca se rastoarna pe platou. In aceasta compozitie se pot adauga 100-150 g sunca taiata in patratele, inainte de a se amesteca cu albusul.

Mod de servire: Se serveste fierbinte, ca fel intii, sau ca garnitura lafripturi de orice fel.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de spanac cu brânză:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.