Rețetă Chec pentru cafea cu lapte
Vizite: 1901
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7878
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g zahar pudra- 8 buc oua
- 200 g unt
- 700 g faina
- 200 ml lapte sau iaurt
- 100 g lamaie
- 100 g stafide
- 200 g rahat
- 50 g nuci
- 1+1/2 plicuri praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Preparare:
Galbenusurile se freaca cu 300 g zahar, pana ce zaharul s-a dizolvat complet.Se adauga laptele, untul, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, apoi se pune faina.
Albusurile se bat separat, se adauga restul de zahar si se mai bat cateva minute.
Se amesteca cele doua compozitii, se pun stafidele, rahatul taiat cubulete si pudrat cu faina cat si nucile, rupte bucati mici. Se coace in tavi de chec unse cu unt si pudrate cu faina.
Coacerea se face la inceput la un foc viu, apoi la un foc potrivit.
Analiza ingredientelor rețetei Chec pentru cafea cu lapte:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rahat
Avantaje: Rahatul turceasc este o sursă de energie și îmbunătățește starea de bine....
Dezavantaje: Rahatul conține carbohidrați, amidon și zahăr; cauzează probleme atunci când nu este consumat cu moderație....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol.
Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri.
Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....