Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă Paradis

Vizite: 1514
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
2485

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 60 g unt
- 60 g faina
- 300 g lapte
- 4 oua
- 200 g branza moale
- 50 g parmezan
- cateva masline
- 150 g mortadella (sau orice mezel)
- 50 g cascaval
- marar si/sau patrunjel
- ardei rosu
- 50 gr smantana groasa

Preparare:

Se face un sos bechamel din unt, faina si lapte. Mai intai se topeste untul la foc mic, se adauga toata faina si se amesteca sa nu se formeze cocoloase apoi se adauga laptele rece treptat si se amesteca inca putin.
Se lasa pe foc sa se lege bine, se da la o parte si se astepta sa se raceasca.
Pana se raceste sosul, se face crema de branza.
Se amesteca cu mixerul branza cu smantana, cubuletele de cascaval, verdeata, mortadella, ardeii, maslinele, pana se transforma in crema, se pune la figider.
Se separa albusurile de galbenusuri; se adauga galbenusurile pe rand in sosul bechamel rece si se se amesteca. Dupa ce am incorporat toate galbenusurile se adauga treptat albusul batut bat si se amesteca de jos in sus pana se inglobeaza tot albusul. Se pune aluatul in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie copt, se pudreaza cu parmezanul ras aluatul si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 30 minute.
Dupa 30 minute se scoate si se unge (cat e calda cu crema) si apoi se ruleaza. In final se pune in folie aluminiu si se da la rece 2-3 ore.

Pont:
Daca tineti rulada la frigider o noapte intreaga, arata mult mai bine si se taie si mai usor.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă Paradis:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Salam de porc
Avantaje: Salamul de porc conține proteine, tiamina și vitamina B12....
Dezavantaje: Salamul de porc este bogat în grăsimi saturate și sodiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire