Rețetă Rulouri raw cu iz oriental
3483
CALORII
10
PORTII
Ingrediente/compozitie:
Foaie din dovleac placintardovleac placintar - 1/2 bucata
faina din seminte de in - 1 1/2 cana
sare de Himalaya - dupa gust
peperoncini - dupa gust
Herbes de Provence - 1 lingura
Marinata pentru ciuperci
apa de izvor - 1 litru
sare de Himalaya - 1 lingura
Amestec Indian de la Sonnnetor (chimion, seminţe de muştar, coriandru, scorţişoară, ghimbir şi bucăţele de lămâie) - 2 linguri
otet de mere - 5 linguri
piper macinat - 1/2 lingurita
Branza din seminte de pin
seminte de pin - 2 cani
usturoi - 2 catei
lamaie - zeama de la 1 bucata
sare de Himalaya - dupa gust
pasta miso - 1 lingurita
Umplutura
morcov - 2 bucati
dovlecel zucchini - 2 bucati
avocado - 3 bucati
ardei capia - 6 bucati
praz - 1 bucata
ciuperci shiitake uscate - 15 bucati
Preparare:
1. Foaie din dovleac placintar. Radem si macinam foarte fin dovleacul. Adaugam faina din seminte de in (obtinuta prin macinarea semintelor intr-o rasnita) si restul ingredientelor. Framantam pana se amesteca totul foarte bine.Ungem cu putin ulei presat la rece tavitele deshidratorului pe care apoi le stergem foarte bine cu un servet de hartie.
Intindem compozitia pe tavi, in strat cat mai subtire, si taiem fiecare foaie in 4 bucati. Le lasam la uscat, pentru 8 ore, la o temperatura de 40 de grade Celsius. Nu le lasam pana la uscare completa deoarece devin casante. Le desprindem usor de pe tavite. Se pot pastra la rece mai multe zile.
2. Branza din seminte de pin. Hidratam semintele de pin pentru 8 ore. Le macinam in robotul cu lama in S cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.
3. Punem ciupercile la marinat pentru 8 ore. Le scurgem (chiar le stoarcem in pumni), le taiem feliute subtiri si le lasam la uscat in deshidrator, la 40 de grade Celsius, pentru 2 ore.
4. Radem dovleceii (sub forma de spaghetti) cu ajutorul unui feliator de legume orizontal. Ii saram si ii lasam timp de 15 minute sa stea intr-o sita, ca sa se scurga de apa. Punem dovleceii pe un etaj al deshidratorului, ii condimentam cu peperoncini si ii uscam, la 40 de grade Celsius, timp de 2 ore.
5. Radem morcovii pe o razatoare.
6. Taiem avocado in felii subtiri si il stropim rapid cu zeama de lamaie (ca sa nu se oxideze).
7. Taiem ardeii si prazul in forma de bastonase foarte subtiri.
8. Amestecam branza cu ciupercile Shiitake.
9. Umplem foile din dovleac cu morcovul ras, branza cu ciuperci, bastonasele de praz, bastonasele din ardei, bucatile de avocado si dovlecelul picant. Le rulam si le prindem cu o scobitoare plasata oblic.
Analiza ingredientelor rețetei Rulouri raw cu iz oriental:
Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă.
Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Avocado
Avantaje: Acest aliment este sărac în sodiu și este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C, vitamina K și acid folic. Compuşii din avocado ne protejează vederea, pielea, scad colesterolul rău ...
Dezavantaje: Consumat în cantităţi moderate, avocado este considerat un aliment sigur. Uneori, însă poate da reacţii alergice....
Boabe de muștar
Boabele de muÈ™tar se folosesc cel mai bine în sosuri È™i murături. Stimulează sucurile gastrice È™i ajută la digestie....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Coriandru (semințe)
Avantaje: Semințele de coriandru sunt o sursă excelentă de calciu, fier și magneziu. În plus, ele conțin și vitamina C, fosfor, potasiu și zinc.
Coriandrul este benefic pentru digestie, potență și...
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu.
Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață.
Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Herbes de provence
Herbes de provence este un amestec de plante aromatice tipice regiunii franceze Provence: cimbru, fenicul, busuioc, cimbrișor și levănțică....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu.
Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Semințe de in
Avantaje: Semințele de in sunt bogate într-un tip de grăsimi pe care organismul le transformă în acizi grasi omega-3. Acestia au rol antiagregant și previn riscul atacurilor de cord.
Conținutul de fitoe...
Dezavantaje: Dacă sunt consumate întregi, semințele de in vor circula nedigerate în organism. Se recomandă a fi măcinate înainte de consum. Unele persoane pot dezvolta reacții alergice în urma consumului ...
Semințe de pin
Dezavantaje: Semințele de pin pot produce tulburarea gustului (sindromul semințelor de pin) - timp de câteva zile persista un gust metalic amarui....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....