Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu spanac, cartofi și praz

Vizite: 2909
Timp preparare: 180min
Dificultate: medie
Rețetă Tartă cu spanac, cartofi și praz
3732

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Aluat:
- 250g faina
- 125g unt rece bucati

Compozitia:
- 3 cartofi
- 30g unt
- 2 linguri de ulei
- 2 catei de usturoi zdrobit
- 2 bucati de praz
- 500g spanac
- 125g parmezan ras sau cascaval
- 4 oua
- 125ml smantana
- 125ml lapte
- sare

Preparare:

Aluat:
Se amesteca faina cu untul rece de la frigider pana se fac firmituri. Se amesteca cu 2,3 linguri de apa pana se face un aluat omogen. Se infasoara in folie de plastic si se baga la frigider 30 min. Se scoate, se intinde pe o forma de tarta si se mai baga 20 min la frigider. Apoi se pune deasupra hartie de copt si pe ea boabe de orez sau fasole si se baga la cuptor incalzit 180 grade 15 min. Se scoate hartia si se mai lasa 15 min.

Compozitia:
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si 30g unt. Se adauga usturoi zdrobit si cartofi feliati pe un strat. Adaugati sare. Se rumenesc usor cartofii pe ambele parti (5 min). Apoi se scot si se pun pe prosop de hartie ca sa absoarba uleiul in exces. In tigaie se pune apoi prazul feliat. Lasati-l cateva minute pana se inmoaie. Apoi se scoate si se lasa la scurs pe un prosop de hartie.

Completarea tartei:
Se intinde in straturi: cascavalul/parmezan, cartofi, praz, spanac, cascaval, cartofi, praz, spanac (8 straturi). Deasupra se toarna amestecul de oua, lapte si zmantana. Se lasa la cuptor o ora si 20 min.

Apoi se pune umplutura si se coace din nou timp de o ora si 20 min.


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu spanac, cartofi și praz:

Cartofi prăjiți
Sunt recomandați cartofii prăjiți tăiati mai gros, deoarece pot fi mai săraci in grăsimi și sare decât cei tăiați pai....
Dezavantaje: Cartofii prăjiți conțin grăsimi trans....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire