Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort Éxcelent cu aromă de rom

Vizite: 5294
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Tort Éxcelent cu aromă de rom
5757

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Blat:
8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
1 plic vanilie
1 praf sare

Crema:
4 galbenusuri
2 linguri de lapte sau apa
2 pachete - 400 gr unt
3 fiole de esenta de rom de buna calitate (f aromate);
3 lg de cacao neagra
350 gr zahar brun;
100 gr ciocolata amaruie
Glazura:
ciocolata amaruie (>50% cacaco): 150 gr
100 ml smantana lichida pt frisca
pt ornat: am folosit migdale sfarmitate

Preparare:

Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca albusurile bine pana isi tripleaza volumul, se adauga zaharul. Se adauga usor galbenusurile si la final faina cernuta vanilia si sarea. Se intind 2 foi de pergament si se pune blatul in 2 tavi de cuptor mari ( blatul 0,5 cm inaltime) si se baga la cuptorul preincalzit 20 min la foc mediu. Se scot foile si se racesc, acoperite cu un servet ca sa nu se usuce. Se decupeaza la final dupa forma de tort sau se taie fasii de 15 cm latime si se face prajitura excelent originala (am facut si din asta o bucata din marginile ramase pt ca am tavile ff mari de aragaz)

Crema:

La bain-marie se freaca galbenusurile cu zaharul brun si cele 2 linguri de lapte, pana se topeste zaharul si galbenusurile se umfla. Se amesteca incontinuu. Spre final se adauga si cele 3 linguri cu varf de cacao neagra. Se ia si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit galbenusurile se freaca cu untul (care se lasa in prealabil la temperatura camerei cateva ore bune pt a fi mai usor de prelucrat). Se topeste ciocolata si se adauga si aceasta compozitiei. La final se adauga esenta de rom.

Se pune o foaie de blat, una de crema, una de blat , una de crema si una de blat la final. L-am bagat la rece si la cateva ore l-am scos sa il glazurez pe un gratar. Am topit ciocolata si am amestecat-o cu frisca lichida. Am glazurat si am ornat cu migdale sfarmate. A iesit unul din cele mai bune torturi ever!!!!!!!!


Analiza ingredientelor rețetei Tort Éxcelent cu aromă de rom:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Ciocolată amăruie
Avantaje: Ciocolata amăruie este bogată în antioxidanți, ce oferă protecție împotriva radicalilor liberi....
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi și zahăr - consumați cu moderație....
Ciocolată amăruie cu peste 70% masă de cacao
Avantaje: Ciocolata amăruie cu peste 70% cacao ajută la reducerea stresului, sănătatea ficatului È™i a inimii. Ciocolata neagră conÈ›ine de două ori mai mulÈ›i antioxidanÈ›i decât ciocolata cu lapte È...
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi - consumați cu moderație....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
GalbenuÈ™ de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Migdale
Avantaje: Migdalele pot susține sănătatea sistemului cardiovascular și pot reduce colesterolul total. Conțin o cantitate crescută de vitamine și minerale cu multiple efecte benefice asupra sănătății...
Dezavantaje: Pot cauza reacții alergice. Pot conține oxalați și aflatoxine, substanțe dăunătoare în cantitate crescută, întâlnite în numeroase alimente. Sunt alimente dense caloric....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire