Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de miel

Vizite: 1826
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
1813

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 400 g carne de miel;
- 60 g ceapa;
- 100 g morcov;
- 100 g telina si albitura;
- 50 ml ulei;
- 50 g orez;
- 25 g tarhon;
- 100 g ceapa verde;
- 100 g smantana;
- 2 buc galbenus de ou;
- o lingura de faina;
- o lingurita de Knorr Delikat;
- sare si sare de lamaie dupa gust;
- o legatura de patrunjel.

Preparare:

Carnea de miel se spala, se portioneaza, se opareste timp de 2-3 minute in apa clocotita, dupa care se scoate si se pune la fiert in apa rece. Imediat dupa ce s-a spumat, se adauga la fiert orezul spalat si legumele taiate marunt si calite separat in ulei cu putina apa. Se adauga tarhonul oparit si tocat marunt si putin Knorr Delikat.

Dupa ce carnea si legumele s-au fiert bine, se adauga ceapa verde tocata si liezonul obtinut din smantana, galbenus de ou si faina. Se amesteca bine si se mai fierbe la foc mic cateva minute.

Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie, iar inainte de servire se adauga patrunjelul verde tocat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de miel:

Carne de miel
Avantaje: Carnea de miel conține o cantitate mică de sodiu. Sursă bogată de acid folic....
Dezavantaje: Carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Slănină

Slănina, un preparat românesc tradițional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul și să ajute sănătatea inimii.

...
Dezavantaje: Slănina are un conținut ridicat de grăsimi saturate și sodiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire