Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Plăcintă de pește

Vizite: 1484
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
Rețetă Plăcintă de pește
1434

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 2 buc. file pangasius;
- 1/2 legatura patrunjel;
- 1 buc. telina;
- 1 pumn mazare;
- 2 pumni fasole;
- 3 linguri pesmet;
- 150 g iaurt;
- 2 buc. oua;
- 100 g margarina;
- 100 g branza;
- 1 praf sare;
- 1 praf piper;
- 1 ardei kapia rosu;
- 1 pumn porumb;
- 2 linguri ulei masline;
- 50 ml vin alb;
- 1 buc. lamaie

Preparare:

Legumele se toaca marunt si se fierb 2-3 minute. Apoi se pune uleiul de masline intr-o craticioara si se adauga legumele, sare, piper si vinul alb, se calesc pana se rumenesc un pic la foc iute cam 10 min, apoi se lasa putin la racit. Se unge vasul rezistent la foc cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune 1 bucata de peste taiata in 4-5 bucati mai mici, ca sa acopere fundul vasului si se presara piper. Cand legumele s-au racorit le adaugam in vas. Ouale batute se amesteca cu iaurtul, patrunjelul si o lingura de pesmet, se toarna amestecul in vas peste legume si apoi restul de peste taiat bucati. Totul se acopera cu branza rasa si se baga la cuptor 20-25 min. Cand este gata, se serveste cu zeama de lamaie din belsug, pe deasupra.

Analiza ingredientelor rețetei Plăcintă de pește:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Branză de burduf
Avantaje: Asigură un aport important de grăsimi și de proteine....
Dezavantaje: Risc de Salmonella enteridis, Salmonella typhimurium, Bacillus anthracis, Mycobacterium bovis, Coxiela (Ricketsia) burnetti, Virusul febrei aftoase, Streptococii, stafilococi şi E. coli...
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pangasius
Avantaje: Uşor de preparat, gustos în numeroase variante, peştele pangasius conţine grăsimi polinesaturate, proteine, calciu şi fier, fiind recomandat în dieta celor care doresc să slăbească. ...
Dezavantaje: Controversat din cauza modului în care este hrănit şi crescut, ai grijă ca sursele de pangasius să fie unele sigure. De asemenea, cantitatea mare de colesterol nu îl recomandă celor care au pro...
Păstăi, fierte
Avantaje: Păstăile sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, fier, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. Fasolea verde este bună în caz de probl...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de păstăi provine din zaharuri....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Porumb (boabe)
Avantaje: Porumbul este o cereală recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten. Conținutul de fibre ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi constipația...
Dezavantaje: Porumbul provoca sindromul de colon iritabil sau intoleranță FODMAP. Porumbul este o sursă bogată de calorii....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire