Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tocăniță picantă de cod

Vizite: 1913
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1483

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 cepe verzi taiate felii
- 3 catei mari de usturoi pisati
- 2 lingurite cu ghimbir proaspat macinat
- 1 1/2 lingura cu pudra curry
- 2 cesti cu supa
- 2 cartofi (taiati cuburi)
- 3 morcovi (curatati si taiati felii)
- 2 dovlecei mici, taiati cuburi
- 1/2 lingurita cu coaja rasa de lamaie
- 1/2 lingurita cu scortisoara macinata
- 1/8 lingurita cu cuisoare
- 1 kg de cod sau orice alt peste cu carnea alba - chiar si crevete
- 1 1/2 lingurita cu zeama de lamaie
- 3 linguri cu patrunjel proaspat tocat
- 1 lingura cu sos de rosii (fara zahar)
- ulei pentru gatit

Preparare:

Se pune ulei pentru gatit intr-un vas de teflon. Se adauga ceapa verde, usturoiul si ghimbirul.
Se amesteca si se lasa totul la foc mediu timp de 2 minute.
Se adauga praful de curry, amesteca si lasa vasul pe foc inca un minut. Se incorporeaza supa de pui, apoi adauga cartofii, morcovii, dovleceii, coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele.
Se acopera vasul partial si lasa-l pe foc pret de 20 de minute, pana cand se fierb legumele. Se adauga pe rand codul taiat cuburi, zeama de lamaie, sosul de rosii si patrunjelul.
Vasul va sta pe foc circa 10 minute, pana cand este gata pestele.
Se serveste fierbinte.


Analiza ingredientelor rețetei Tocăniță picantă de cod:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Creveți
Avantaje: Creveții conțin niacină, fier, fosfor, zinc, vitamina B12 și seleniu....
Dezavantaje: Creveții conțin mult colesterol. Pot cauza alergii....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire